Site icon Hedza

10 Muhteşem Robot

Büyük icatlardan bazılarını vurgulamak için son en iyi 10 robotu seçtik .

Aşağıda askeri, oyuncak endüstrisi, tüketim endüstrisi ve bilim çerçevesinde 10 muhteşem robot bulacaksınız.

 

KeepOn (2007)

Japonya’daki Miyagi Üniversitesi’nde bilişsel bilimde araştırmacı olan Hideki Kozima tarafından geliştirilen KeepOn, “otizm gibi gelişimsel bozukluklara sahip çocuklar için sosyal gelişim ve kişiler arası koordinasyonun yanı sıra terapötik pratikte” çalışmak üzere interaktif bir oyuncak olarak tasarlanmıştır.

Gözlerinin arkasında iki kamera bulunuyor. Bu da, bir araştırmacının veya doktorun, hastayla doğrudan etkileşime girmeden robotla etkileşimini gözlemlemesini sağlıyor.

 

Packbot(2001)

New York City‘deki Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin molozlarının araştırıldığı zaman ilk defa kullanıldı. Afganistan’da kısa bir süre bu robotu, isyancılara yönelik mağaraları ve binaları araştırmak ve mayınları araştırmak için kullandı.

 

Pleo (2007)

Caleb Chung tarafından Pleo adında inanılmaz bir robot geliştirildi. Pleo‘nun başlangıçta 200 dolara mal olduğu ve 2006 Noel’inin piyasaya sürdüğü açıklandı. Pleo sonunda 300 doların üzerinde bir maliyetle 2007 yılının Aralık ayında piyasaya çıkarıldı. Pleo’nun etrafındaki tüm aldatmacaların ortasında satışlar durgunlaştı ve Pleo daha çok tekno-meraklı kitleye hitap etti. 2008’in sonlarına doğru, küresel ekonomi şirketi etkili bir şekilde kapattı ve IP, 2009 yılının Nisan ayında açık artırmaya çıkarıldı.Pleo’ya IP, Jetta Company Limited tarafından Pleo’yu satmaya ve geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı .

 

Big Dog (2005)

Dünyadaki en gelişmiş arazi robotu

Eğer BigDog birisine sorarsanız, muhtemelen “oh evet! Bu gerçekten tüyler ürpertici görünümlü yürüyen robot” derdi. 2005’te piyasaya sürülen BigDog, Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı veya DARPA tarafından finanse edilerek tasarlandı. Engebeli araziye ve dik yokuşlara tırmanırken 4 mil / saatte 340 pound (150 kg) yük taşıyabilir.

 

RoboSapien (2003)

RoboSapien 2003 yılında piyasaya sürülen benzersiz bir robot oyuncağı. WowWee adında bir Hong Kong merkezli oyuncak üreticisi tarafından üretilen 100 $ ‘lık yürüyüş, konuşma, robotu.

 

ASIMO ve Honda P-Serisi (2000)

Asimo, Honda tarafından geliştirilen ve P-Serisi olarak adlandırılan bir yürüyüş robotlarıdır. 2000 yılında ortaya çıkarılan Asimo, bir insan gibi yürüyor ve koşabiliyor, ki bu inanılmaz bir özellikti. ASIMO, 2005’te iki kat daha hızlı (6 km / saat veya 4.3mph) çalışıyor, insanlarla etkileşime girebiliyor ve bir tabağı tutup yemek servisi gibi temel görevleri yerine getirebiliyor.

 

Aibo (1999 – 2006)

1999 yılında başlanan Sony, çok sevilen Aibo robot köpeğini üretti ve bu sayede hızla köpek severlerin ve robot üreticilerinin en sevdiği robot oldu. Aibo ayrıca, RoboCup’un “robot köpek futbolu” kategorisinin yıldızıydı ve burada Aibo bir futbol maçında yarışacaktı.

 

Predator Drone (1996)

Predator drone, 1996’dan beri varlığını sürdürmüş, ancak 11 Eylül 2001’deki olaylar ve ortaya çıkan savaşlar sayesinde öne çıkmıştır. 2001’den önce, insansız araçlar keşif amaçlıydı. Predator Drone, o zamandan beri sayısız operasyonda kullanılmıştır ve yaklaşık bir milyon saatlik uçuş süresi yapmıştır. 10 yıl boyunca yüzlerce askerin hayatını kurtarmakta etkili olmuştur.

 

LEGO Mindstorms (1998)

1998 yılında bir robot üreticisi veya LEGO hayranı olsaydınız, yılın en büyük haberi LEGO‘nun LEGO Mindstorms RIS ürününün piyasaya sürülmesi olurdu. İlk set, RIS 1.0 iyi satıldı ve LEGO kısa bir süre sonra bir RIS 2.0 kiti piyasaya sürdü. RIS seti çılgınca başarılı oldu (LEGO’nun en çok satan ürünü) ve çok çeşitli projeler, kitaplar ve çeşitli derleyicilerüretti. Dünyadan 20 veya 30 yıl sonra daha iyi bir yer olacağına inanıyorum çünkü birçok kişi Mindstorms kitlerinden ilham aldı ve harika şeyler yapmaya devam etti.

 

Roomba (2002)

iRobot, 2002 yılında Roomba adı verilen ilk ticari zemin temizleme robotunu piyasaya sürdü, ev temizlik pazarına fırtına gibi girdi. 2004 yılında Roomba, ikinci nesil bir model piyasaya sürüldüğünde Roomba Discovery serisine 1 milyon adet sattı. iRobot, 2007’de bir 3. nesil model ve bir zemin ovma robotu olan Scooba’yı piyasaya sürdü. Bugüne kadar 2.5 milyon Roombas satıldı.

 

Exit mobile version