Site icon Hedza

2018 Yılını Marjinal Bir Oyun Yılına Çevirecek 29 Oyun

2018 oyunu

2018 yılı, Oyun çağı olarak oyun severleri tatmin edecekmiş gibi geliyor.

Bu sene Oyunseverleri bilgisayar başından kaldırmayacak, her yaş ve çağa uygun yeni oyunlar gündemde. Tabi bir de gündeme gelmeyen, kendini sürpriz olarak piyasaya sunacak oyunlar var. Bizleri aslında o oyunlar daha çok heyecanlandırıyor. Ancak, kendini piyasaya sunacak çok iddialı oyunları unutmamak lazım. İşte o oyunlar;

1. Metal Gear Survive

Hideo Kojima yani Metal Gear Solid‘in yapımcısı Konami şirketinden ayrıldıktan sonra, Metal Gear serisiyle alakalı yeni çıkan ilk oyun olma özelliği taşıyan bu oyun, Metal Gear Solid 5’in sonunu farklı bir alternatif ile göz önüne sermiş. Oyunun Co-op (aynı konsoldan 2 kişi oynayabilme) ve single player modu olacak. Oyun PS4, Xbox One, PC konsollarında oyunseverlerin alıcısı olacak. 22 Şubat 2018 tarihinde çıktı. Şu anda fiyatı 140 Türk Lirası.

2.Moss

VR  özelliği ile çıkacak geliştirici Polyarc‘ın üstlendiği bu oyun, sadece Playstation 4’de olacak. 27 Şubatta çıkması beklenen oyunun bulmaca tabanlı olması bekleniyor.

Oyunun Fiyatı 115 Türk Lirası

 

3.Sea Of Thieves

Korsanlık yapmayı, gemi savaşlarını ve bunu çok oyunculu olarak yapmayı seviyorsanız, böyle hayalleriniz varsa o hayalleriniz gerçek oldu! Sea Of Thieves oyunu, 20 Martta çıkacak olmasına rağmen, şimdiden çok büyük bir hayran kitlesine ulaşmış durumda. Oyunun sadece windows 10 işletim sisteminde ve Xbox One‘da oynanacağı belirtildi. First person (kişinin içinden) oynanabilecek oyunu Microsoft şirketi olarak Rare piyasaya sunacak. Oyunun çıkmasına daha aylar varken bile, oyun geliştiricileri bir çok eklentiyi şimdiden görsellerle ve videolarla oyunseverlere sundu. Oyunu şimdi ön sipariş ile alanlara oyun Kapalı Beta özelliği sunuyor.

Oyunun fiyatı ön siparişte 230 Türk Lirası. Oyun çıktıktan sonra fiyatının artacağını düşünüyoruz.

 

4. A Way Out

İşte sadece co-op oynanabilecek bir oyun! Single player seçeneği olmayacak!

EA Games, yeni iddialı bir oyun ortaya çıkarttı gibi görünüyor. Oyunumuzun adı A Way Out, bu oyunun en büyük sürprizi ise Single Player modunun olmaması. Sanıyoruz ki 2018 yılında çıkacak oyunların çoğu böyle marjinal oyunlar olacak. :) Neyse, en iyisi oyunumuzu inceleyelim.

Leo ve Vincent isimli iki kahramanımız oyuna bir hapishanede başlıyor ve beraber o hapishaneden kaçmaya çalışıyorlar. Her şey böyle başlıyor ve oyun değişik bulmacalarla, takım oyunlarıyla sürükleyici bir şekilde gidiyor, gibi gözüküyor. Tabi biz oyunu oynamadık, fakat EA Games oyunlarını bilirsiniz, çoğunlukla izlediğimiz trailer (tanıtım) ve walkthrough (ön izleme)’lerdeki oyun ile oynadığımız oyun karşılaştırması bizi hüsrana uğratmaz. En azından beklentiyi karşılar. Biz de bu oyunun en azından beklentiyi karşılayacağını düşünüyoruz.  Oyun Playstation 4, Xbox One ve PC konsollarıyla oynanabilecek. 23 Martta çıkması bekleniyor. Fiyatı 120 Türk Lirası.

 

5. Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom

Bandai Namco ve LEVEL 5, bu oyunu çıkartırken Aksiyon odaklı bir oyun olması için gerçekten çaba sarf etmiş.

Üstelik, bu oyunu oynamak için Serinin ilk oyununu oynamaya ihtiyacınız da yok! Ayrıca oyun, şehir kurma özelliği ile marjinalliği sayesinde çok tutulacakmış gibi görünüyor. RPG oyunu olacak oyunda kahramanımızın adı Ryan. Ryan, pokemonvari minik minik yaratıkları toplayıp savaşlarda bu yaratıkları kullanıyor. Bu oyunda öyle büyüler, kılıçlar vs yok. Tek yapacağımız bu yaratıkları toplayıp savaşa sokmak. Dedik ya, bu sene gerçekten marjinal bir sene olacak gibi duruyor. :) Anime tadında bir oyun olacak olan Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom yaklaşık 50 saat sürecek bir hikayesi olduğunu iddia ediyor.

Oyun PS4 ve PC konsollarında oynanabilecek ve Fiyatı 150 Türk Lirası

 

6. Far Cry 5

Bu sefer Amerikada!

Far Cry oyunu serisi bilindiği üzere adada geçen, turist bir Amerikalının bu adada mahsur kalmasını ve adayı kurtarıp kahraman olmasını kendine şiar edinmiş bir oyundu. Her ne kadar son 2 oyunda bu dizilimi değiştirmeye çalışmış olsalar da, oyun severler tarafından aldıkları tepkilerden de anlaşıldığı gibi bunu başaramadılar. Fakat bu sefer çıkaracakları 6. oyunda, alışılmışın aksine görünen değişiklikler var.

Oyun Amerika‘da hayali bir kasabada geçecek ve karakterimizi tamamen kendimizi özelleştireceğiz. Ayrıca oyunda çok çeşitli araçlar ve silahlar kullanılabilecek. RPG tadında bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Far Cry: Primal oyununda korsan oyunlar için kendini çok geliştirmiş olan ve büyük korsan firmalarının bile çok zor kırabildiği oyunda, bu sefer daha güçlü bir yazılım olan Denuvo kullanılacak. Yani oyunu satın almaktan başka çare yok diyebiliriz.

Oyun PS4, Xbox One ve PC konsollarında oynanabilecek ve 27 Martta çıkacak. Fiyatı ise 240 Türk Lirası.

 

7. Agony

Cehenneme hoş geldiniz!

Son zamanlarda çok tutan FPS (first person shooting) korku oyunlarında, başı çekecek FPS oyunu Agony olacakmış gibi görünüyor. Çünkü diğer benzer seviyedeki oyunların atmosferi yerine bu oyun, sizleri direkt cehennemde karşılayacak!

Yapımını daha yeni kurulan şirket Madmind Studios’un üstlendiği bu oyunun aslında asıl iddialı yönü, firmayı kuran Tomasz Dutkiewicz’in, The Division, Witcher 3, Sniper: Ghost Warrior 2, Alien Rage, Enemy Front, Real Boxing 2 ve Godfire: Rise of the Prometheus gibi çok yüksek kalitede ve satış rekorları kırmış oyunlarda çalışmış bir ekibin bulunması. İşte böyle bir ekibin ilk oyunu olan Agony‘nin çıkacağı zamanı beklemek bizleri bu oyun sıralamasında aslında en çok heyecanlandıran oyun olmasını sağlıyor. Ayrıca oyunun 30 Mart 2018’de çıkacağı ve PS4, Xbox One, PC konsollarında oynanabileceği söylendi. Fiyatıysa daha belli değil. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri ilgili videomuza gönderelim :)

 

 

8. God of War – Be a Warrior

Kratos is Return !!

Sadece Sony Playstation konsoluna özel, bilinen eski Antik Yunan Tanrılarıyla nefes kesen mücadeleyi oynamayan, en azından duymayan bir oyun sever kalmamıştır diye düşünüyoruz. 20 Nisan’da çıkacak olan God of War serisinin son oyununda Kratos’u Antik Kuzey Tanrıları karşılayacak! Fazla spoiler vermemek için konuya girmek istemiyoruz ancak kişisel görüşümüze göre bu oyun God of War serisinin en iddialı oyunu olacak. Çünkü oyunda alışılmışın dışında olan bir şey var, Kratos’un Hançerli ve Hınçlı bir Savaş Tanrısı olduğu günleri tamamen eskide kalmış! Kendisi artık bir Aile Babası! Oyun 230 Türk Lirasına ön siparişte.

 

 

9.Vampyr

Remember me ve Life is Strange oyunu ile adından söz ettiren Dontnod Entertainment, bizleri 1918’in Londra’sına götürecek. Oynanışıyla Dishonored oyununa benzeyecek olan bu oyunun 30 saatlik bir ana hikayesi olduğu tespit edilmiş. Xbox One, Playstation 4 ve PC konsollarıyla oynanacak oyunun Kasım 2018’de çıkması bekleniyor.

Ön Sipariş fiyatı ise 170 Türk Lirası.

 

 

10. Wargroove

Kendi haritalarınızda ve kendi düzeninizde oynayın!

Her ne kadar grafikleri basit gibi gözükse de, bu oyunumuzun sunduğu dünyayı biz çok geniş bulduk. Çünkü bu oyunda hayal gücünüz ne kadar yüksekse kurabileceğiniz harita ve düzeniniz de öyle olacak. Yapımını Chucklefish‘in üstlendiği oyunumuzun seyri Fire Emblem ve Advance Wars’a gerçekten çok benziyor. Oyunun bu yıl içerisinde Nintendo Switch, PC ve Xbox One’a gelmesi bekleniyor.  Fiyatı henüz belli değil.

 

 

 

 

11. Days Gone

Çoğunlukla karşılaşacağımız atmosfer, Last Night oyunu ile aynı olacak gibi. Oyunda gece ve gündüz, Survive (hayatta kalma) modu, ve hepimizin anladığı üzere Enfekte edilmiş insanlar var. Ancak söylediğimiz gibi, oyunun içeriğinden anladığımız kadarıyla Last Night oyunu ile oldukça benzerlik gösterecek. Renkli sinematiklerle süslenmiş oyunda başka çetelerden insanlarda yer alıyor. Sadece PS 4 konsoluyla oynanabilecek.

Oyun bu yıl çıkacak fakat henüz tarih verilmemiş. Fiyatı da bu yüzden belli değil.

 

 

 

 

12. Crackdown 3

Crackdown 3 oyununda, açık dünyada bir süper-polis olarak suçlularla ilgileniyoruz. Online olarak Co-Op imkanı da sunan oyunumuz, maksimum 4 oyuncuyu aynı oyunda oynama imkanı sağlıyor. Jumpbotlar ile binalardan binalara atlamanıza imkan veren bu oyun arkadaşlarınızla iyi zaman geçirmek için ideal olacak diye düşünüyoruz. Oyunu bekleyen Crackdown fanları, bu oyunu 2014 yılından beri bekliyorlar. Microsoft ekibi ise bu oyunu çok erken duyurduklarını belirterek “Geçmişte, bazı oyunlarımızı biraz erken duyurarak hatalar yaptık. Bu hatalardan ders çıkarmaya ve daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Oyunun 2018 bahar ayında çıkacağı söylendi. Xbox One ve PC konsollarıyla oynanabilecek bu oyun 230 Türk Lirası.

 

 

 

 

13. Detroit: Become Human

Android ile insanın birbiriyle anlaşıp anlaşamaması, suçlu-polis arasındaki sınırsız koşuşturma ve hatta ölüp ölmeyeceğiniz dahi size bağlı olan bir oyun düşünün.

İşte bu oyunda hepsi tamamen size bağlı olacak. Öldüğünüzde, yerine geçeceğiniz karakter ölen karakterinizin cenazesine gidecek. Android ile insan arasındaki ilişkiyi dengeleyemezseniz iç savaşlar patlak verecek ve suçlulara ne kadar insaflı davranırsanız, şehrin suçluluk oranı ona göre değişiklik gösterecek. Bu oyunda android zekalı bir robodedektifsiniz. Oyunumuz bize 2018 yılını oyun çağı açısından yeni bir devir gibi gösterse de, grafik optimizasyonu başarılı görünmediği için oyun severler tarafından çok tepki aldı. Bu oyun da önümüzdeki bahar aylarında çıkacak, sadece PS4 konsoluyla oynanabilecek ve o zaman optimizasyon sorunu var mı yok mu tam olarak görebileceğiz.

 

 

14. State of Decay 2

Oyun geçtiğimiz yıllarda oyun severlerin karşısına One Year Edition ile tekrar çıkmıştı fakat beklenen ilgiyi alamamıştı. Şimdiyse her şey çok farklı! Oyunumuzun atmosferi The Walking Dead gibi yani hayatta kalmak ve bir medeniyet kurmak. Tabii et yiyen insanların arasında buna nasıl medeniyet denilebilirse. :) Oyunumuzda tek karakteri kontrol de etmiyoruz ve bu da bir avantaj gibi düşünülebilir. Yeni karakterlerle sosyal ilişkilerimiz geliştikçe bu karakterlerle de oyunu oynama şansımız artıyor. Ayrıca oyun 4 kişilik co-op multiplayer seçeneği sunuyor ve diğer zombi oyunlarından da en büyük farkı, bize hayatta kalmayı gerçekten tüm ayrıntılarıyla sunmuş olması. Yemek, içmek ve barınmak bunların hepsine ihtiyaç duyuyoruz! Birinci oyundaki atmosferi koruyacaklarına ve üzerine daha çok şey katacaklarına inanıyoruz. Oyun bu sene önümüzdeki bahar ayında oyun severlerin karşısına çıkacak. Fiyatı ise 230 Türk Lirası. Ayrıca oyun PC ve Xbox One konsollarında oynanacak.

 

 

15. The Crew 2 

Open World (açık dünya) araba yarışlarını sevmeyen yoktur diye düşünüyoruz. İşte Ubisoft‘un tekrardan geliştirdiği ve 2.oyunuyla ilk oyunundan daha iddialı gelen The Crew 2 sevenleriyle yaz aylarında buluşacak. Oyunumuzda Amerikanın sokaklarında her alanda araç ile diğer oyuncularla multiplayer veya single player moduyla yarışabilirsiniz. Bu sene yarış oyunu sevenlerin ihtiyacını karşılayacağını düşünüyoruz. Oyunun fiyatı Steam’de 210 Türk Lirası. Konsollarıysa PS4, Xbox One, PC.

 

 

 

16. The Happy Few

Yapımını Compulsion Games‘in üstlendiği bu oyunu bilenler 28 Temmuz 2016da ilk çıktığında oynamışlardı. Ancak oyunun hikayesinin çok kısa olması durumu tepkileri oyunun üzerine çekmişti. Oyun motorunun Dishonored ve Bioshock tarzında yazıldığını bildiğimizden, oyunun oynanışı ve ana teması bizim çok hoşumuza gitmişti. 2018’in yaz aylarında (Haziran gibi) oyunu yeniden, yüklü bir hikayeyle çıkartacaklarını fakat oyun motorunda herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını söyleyen Compulsion Games, bizleri gerçekten çok heyecanlandırdı. Oyun tekrardan piyasaya sunulacağı için fiyatının ne olacağı hakkında bir bilgi yok fakat, 2016da çıkan oyunun fiyatı 180 Türk Lirasıydı. Şimdi ne olur bilemiyoruz.

Oyunun altyapısı bizi 1960 İngiltere’sine götürüyor. Savaş zamanı, herkes psikolojik travma yaşıyorken bir ilaç keşfediliyor ve bu ilaç antidepresan tarzında, kötü gelebilecek olaylara karşı duyarsızlaşmanızı ve normal karşılamanızı sağlıyor. Yavaş yavaş her ilaç gibi bu ilaç da toplumu bağımlı ediyor ve bir süre sonra bu ilacı kullanmayan kişiler toplumda dışlanmaya başlıyor. PS4, Xbox One, PC konsollarında çıkacak.

 

17. Metro Exodus

Metro Last Light’ın devamı niteliğindeki bu oyunda yapımcılar, oyunu yapmaya çok uğraşmışlar ve oyunun zorluğunu gerçekten çok iyi ayarlamışlar. Oyunda savaşlar olmuş, kıyamet kopmuş ve insanlık mağaralara çekilmiş gibi metro istasyonlarında yaşamaya başlamışlar. Bu da bize kıyamet sonrası zamanı farklı bir gözle anlatmayı başarmış. Silah efektleri gerçekten iyi, oyun firması da bundan önceki oyununda bunu başardığı için oyunda optimizasyon sorunu olmayacağını düşünüyoruz. Ancak şunu belirtmeliyiz ki, oyunun sitesinde şu anda Türkiye için bir ön sipariş seçeneği yok. Yani oyunu kendinizi Amerikalı veya Avrupadan herhangi bir ülkeli tanıtırsanız alabilme şansınız oluyor, fakat onun dışında oyun firması Türkiye’ye oyunu satmıyor. Oyun çıkınca bu durum değişir mi, bilemiyoruz. Ayrıca oyunun çıkacağı tarih de henüz belli değil. Oyun Xbox One, PC ve PS4 konsollarında olacak.

 

18. Skull and Bones

Sea of Thieves oyunu bu sene çıkacak tek korsan oyunu değil!

Ubisoft yeni bir korsan oyunu olan Skull and Bones ile karşımızda. Bu oyunun Sea of Thieves ile en büyük farkı, daha realistike olması. Bu oyunda Assassin’s Creed Black Flag oyunundaki gemi bölümüne çok benzediğini söyleyebiliriz. Oyun PS4, Xbox One, PC konsollarında çıkacak. Tarih belli değil.

 

 

 

 

 

 

19. Shenmue 3

Belki çoğunuz bu oyunu bilmiyor fakat, RPG sayılabilecek bu oyunda gerçek yaşam atmosferini çok iyi yansıtmış ve çok büyük bir hayran kitlesi olan bir oyun.  Grafik motoru pek güçlü olmasa da oyunun çok ama çok köklü bir geçmişi var. Hatta oyunun ilk yapımcıları, kalemi kağıda 1983’te vurmuşlar diyebiliriz ve oyunun serisi hala o zamandan beridir devam ediyor. Bu oyunu oynayanlar, oyunu daha çok hikayesi için oynuyorlar. Eğer aşk temalı filmleri seviyorsanız ve oyun zevkinizde HD kalitede oyunlar göz alıcı efektler yoksa, bu oyun tam size göre. Çünkü Shenmue 3’ün grafik konusunda bir iddiası yok. Fakat hikayesinden çok memnun olacağınızı söylemek isteriz. Oyun PS 4 ve PC konsollarıyla, 2018‘in 3. çeyreğinde bizimle beraber olacak.

 

 

20. Red Dead Redemption 2

Xbox konsoluyla oynadığım ilk oyun, bu serinin birinci oyunuydu. O zamanlar çok sevmiştim, hatta 1.oyunun sonundaki sahnede de gözlerim dolmuştu, (Spoiler isteyenler videolardan izleyebilir.) Oyunumuzda atları evcilleştirmeden tutun, çeşitli bitkileri toplama, çeşitli kasabalara baskınlar düzenleme gibi bir çok modu bulunuyordu. Sonra o oyun 1. Kahramanımızın farklı bir versiyonu ile DLC olarak devam etti. Zombi istilasını bilenler bilir. Ve şimdi de Red Dead Redemption serisi ikinci oyununda bu olayların daha öncesinde geçeceğini, birinci oyuna vurgular olacağını söyledi. Her ne kadar 2. Oyunun daha güzel olacağını düşünsek de aslında bu durumdan korktuğumu söyleyebilirim. Çünkü böyle bir senaryonun devamını seyretmek, açıkçası beni geriden gelmekten daha memnun ederdi. Fakat oyunun yapımcıları, böyle düşündüğümde her zaman beni ters köşe yaptığından, oyunu sadece sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim. :) Oyunumuzun çıkış tarihi edindiğimiz bilgiye göre 8 Haziran 2018, 230 Türk Lirası ve sadece PS4, Xbox One konsollarında oynanacak.

 

 

21. Megaman 11

İsmini okuyunca birden çocukluğunuza gittiğinizi hissedebiliyorum. Çünkü aynısı bana da oldu. Oyunumuz 2.5D olacak yani Metal Slug tarzında olacak diyebiliriz. Akıcı olacağından da şüphemiz yok çünkü oyunda sürekli ilerledikçe karşınıza farklı farklı bosslar, canavarlar ve çözmeniz gereken bulmacalar çıkacak. 30 yıllık bu köklü oyunun sevenleriyle buluşma tarihi daha tam netlik kazanmamış olsa da 2018’in son aylarında çıkacak diyebiliriz. Oynanabilecek konsollar; Nintendo Switch, PS 4, Xbox One ve PC.

 

 

22. Soul Calibur 6

Yeni seriyle yeniden, Soul Calibur sevenleriyle buluşuyor!

Bu oyunu çok uzun zamandır takip ederim, hikayesi dehşet güzeldir. Her karakterin farklı bir hikayesi vardır ve bu oyun ne Mortal Kombat’a, ne Tekken’e, ne de başka bir Versus oyununa benzemez. Grafiklerin 3D olacağını belirten Soul Calibur yapımcısı Bandai Namco, sevenlerin bu uzun süren beklemesini bir sürprizle daha karşılayacak çünkü normalde alıştığımız Versus oyunlarının aksine, bu oyun PC konsoluyla da oynanabilecek! Tabi bunun yeni döneme ayak uydurabilmek için mi olduğunu da bilemiyoruz çünkü, bilgisayarda Versus oyun çıkarma akımını ilk başlatan oyun Tekken’di. Fakat dövüş mekanizmasıyla Tekken serisinden çok farklı olan bu oyun ayrıca PS4 ve Xbox One konsollarıyla da oynanabilecek.

 

 

23. Ooblets

Pokemon’u ve Sims serisini seviyorsanız bu oyuna bayılacaksınız!

Sanki bu oyunun üreticileri, oyunu üretirlerken bu oyunların etkisine bakarak üretmişler. Oyunda bir tarlamız var, bu tarlaya tohumlarımızı ekiyoruz ve ektiğimiz tohumlar bize Pet olarak geri dönüyorlar! Petlerimizi toplayıp, arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz bu oyunda ayrıca karakterimizi de kendimiz kişiselleştirebileceğiz. Denemenizi tavsiye ettiğimiz bu oyunun çıkış tarihi henüz belli değil ve oyun Xbox One, PC konsolları ile oynanabilecek.

 

24. Dark Siders 3

Sevenleri birleştirecek yapım!

Dark Siders 3 serinin 1. ve 2. oyunundaki Fury ve War kardeşler, bu oyunda birleşecek gibi gözüküyor. Herkesin yüksek beğenilerini toplayan ve bir çok ödüle layık görülen Dark Siders serisinin Gunfire Games adlı yapımcısı oyunu daha da hızlandırmak ve savaşlarda daha fazla görsel efekt olması için oldukça büyük bir çaba göstermiş. Dark Siders 3 oyununda kontrol ettiğimiz karakterimiz Fury olacak ve kötü adamlarla savaşımıza o yön verecek. Oyun bu sene çıkacak fakat yapımcılar herhangi bir tarih vermedi. Oyun PS4 Xbox One ve PC konsollarında oynanacak.

 

25.GTFO

Payday 2 oyununun yapımcıları bu sefer bu oyun için elini taşın altına soktu. FPS oyun olacak olan bu oyun Pay Day 2 atmosferinde geçeceğe benziyor. Oyunda 4 kişilik multiplayer seçeneği olacak. Sadece PC‘de oynanabilecek oyunun atmosferi de Left for Dead‘e benziyor. Yani amacımız korkunç bir alanda kaçış yolumuzdan ayrılmamak. Fiyatı henüz belli değil.

 

 

26. Ace Combat 7: Skies Unknown

Oyun her konsolda olacak (PS4, Xbox One, PC) fakat, PS 4 e özel VR özelliği ile oyun severlerin karşısına çıkacak. Bandai Namco yaptığı açıklamada oyunun diğer konsollarda da çıkacağını ancak VR özelliğinin sadece Playstation‘a özel olacağını söyledi. Ayrıca, 2015’den beri beklenen bu oyunun 2018′e kadar hala neden çıkmadığı da merak konusu. Sonuçta her yıl yeni kaplamalar ve daha güncel bir motor ile yeni oyunlar çıkıyor. Ayrıca oyunumuzun fiyatı da merak konusu.

 

 

27. Code Vein

Anlaşılan bu yıl için Bandai Namco şirketi oldukça iyi hazırlanmış çünkü yine bir Bandai Namco oyunu ile karşınızdayız. Efekt olarak oldukça iyi olan oyunumuzda izlediğimiz ilk görsellerde dikkatimizi bu çekti. Oyun karanlık bir atmosferde yaratıkları kesip biçebildiğiniz Dark Siders benzeri RPG tadında bir temaya sahip. Hikaye bağlamında Dark Souls oyununa ve efektleri de Dark Siders’a benzeyen bu oyunu, bu tarz oyunları sevip de denemeyecek olan olamaz diye düşünüyoruz. Oyunumuzda öldürdüğümüz yaratıklardan Dark Souls gibi ruh topluyoruz ve ayrıca Dark Souls gibi öldüğümüzde (ki kesin öleceksiniz) oyuna oyunun belirlediği bir noktadan başlıyoruz yani bu yönden de Dark Souls ile oldukça büyük bir benzerlik gösteriyor. Oyunumuzda Dark Siders gibi oyun sonu Bossları olacak. Ancak bu iki oyunu da sevmiyorsanız sizlere alışılmışın dışında da bir şey sunacak olan bu oyunda, sizlere geliştirilmiş yapay zeka ile güçlendirilmiş bir yoldaşınızın olacağını söylüyor. Birden fazla yoldaşınızın her birinin farklı sınıfta farklı yetenekleri olacak ve size savaşlarınızda eşlik edecekler. Oyunumuzun tarihi henüz açıklanmadı ve oyun PS4 konsoluna özel olarak çıkacak. Fiyatı 230 Türk Lirası

 

 

28. Spider Man

Spider-Man’in alışılmış açık dünya gezintisine hasta olmayan, binaların o tepesinden bu tepesine atlamayanımız yoktur diye düşünüyorum. Marvel‘in yıldızlarından olan Spider-Man’i bu sefer çok yüksek grafiklerle PS 4 konsoluna özel göreceğiz. Ayrıca Marvel bu oyun için Ratchet and Clank serisinin yapımcısıyla anlaşmış yani bizi oldukça iddialı bir senaryo bekliyor olabilir. Ayrıca dövüşlerde kombo ziyafeti çekeceğimizi de söylemek isterim. Bu konuyla ilgili diğer bilgileri almak için de https://hedza.com/yeni-spider-man-oyunundan-ilk-kareler-gelmeye-basladi/ konumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Fiyat yine 230 Türk Lirası

 

29. Final Fantasy 7 Remake

E3’de 2015 yılında tanıtılan bu oyunun da bu yıla aksamış olmasının altında umuyoruz ki Grafik iyileştirmelerinin yatması vardır. Ancak senaryonun sıradışı olmasının oyunu ne kadar çok güzelleştirdiğini bildiğimizden sizlere bu oyunu da anlatmak istedik. Oyunumuz 2019 yılının başlarında çıkacak ve çok köklü bir hayran kitlesi, hayal hanemizi zorlayan sınırsız bir alan ve atmosferi olduğunu söyleyelim. Oyunumuzun fiyatı ve tam olarak ne zaman çıkacağı belli değil ve sadece PS 4 konsolunda çıkacağı söylendi, bu durum belki ileri zamanlarda değişir.

 

 

 

 

 

2018 Yılının oyun severler için çok keyifli ve sürprizlerle dolu geçeceğini tahmin ediyoruz. Çünkü bu dönemde alışılmışın dışında ve hiç beklenmedik atmosferlerde çıkacak oyun sayıları bariz olarak çok fazla. Ne diyelim, herkes gibi biz de bu oyunları sabırsızlıkla bekliyoruz. :) Konumuzu beğendiyseniz paylaş butonuna tıklamayı unutmayınız. :)

Exit mobile version