Site icon Hedza

Admin Tavsiyesi Animeler

Merhabalar, çoğu anime severlerin bildiği animeleri, kısa kısa özetlerle bilmeyen anime severlere veya yeni başlayacak olanlara anlatacağım. İzlediğim animeleri tekrardan yaşayarak anlatacak ve mümkün olduğunca spoiler vermeden sizlere keyifli anlar yaşatacağım. Şimdi arkanıza yaslanıp okumaya başlayabilirsiniz =)

1. Death Note

Death Note, isminden de geldiği üzere bir ölüm defteridir ve Japon inancı olan Şinto ile harmanlanarak yazılmış bu hikaye, anime sever olsun olmasın herkese tavsiye edebileceğim bir animedir. İsmini yazdığınızda ölümün o kişiyi bulduğu bu animede dedektiflik konusunda bir başyapıt olarak düşündüğümden dolayı sadece bir bölüm izleyerek ”Keşke daha önce izlemeye başlasaydım” demeye hazırlanabilirsiniz. =)

2. Attack on Titan (Shingeki no Kyojin)

Attack on Titan, ”Animeler çocuksudur” diyen herkesin bu söylemini bir kenara atacak, ön yargıları yok edecek bir Anime. İlk sezonu çıktığında daha sadece mangası (animelerin ana kaynağı, bir çeşit karikatür) bulunduğundan tek solukta mangayı okuyup bitirmiştim. Tekrar tekrar izlediğim tek anime olan bu anime benim kafamda anime olgusunu tamamen değiştirebilen bir seriydi. Hızlı bitecek olması bizleri üzüyor..

3. One Punch Man

Tek yumrukta tüm düşmanlarını yenen bir adam düşünün ve bu adamın bu gücü edinmesi doğaüstü olaylara bağlı olmasın. Bu anime tam olarak bunu anlatıyor! İzlerken güleceğiniz, yeri geldiğinde heyecan uyandırıp yeri geldiğinde kahkaha bombardımanına tutan bu animenin müptelası olacaksınız! Fakat her anime gibi bu da uzun soluklu bir anime değil, güzel şeyler hep kısa süreli olur zaten =/

4. Naruto

Naruto, Naruto Shipuuden ve Boruto: Naruto Next Generations serisiyle bu gün bile yayınlanmaya devam eden efsaneler efsanesi bir anime. Naruto günlerce hatta haftalarca izleseniz bitiremeyeceğiniz uzun soluklu bir seridir. Hikaye örgüsü ustaca hazırlanmıştır fakat çok uzun soluklu olması nedeniyle öncelikle önerdiğim ilk 3 animeden biri değildir. Yine de izlemenizi tavsiye eder, şimdiden iyi seyirler dilerim.

5. Bleach

Bleach öncelikle müzikleriyle beni cezbetmiş olan bir seri. Çiğköfte günlerimin yegane arkadaşı. Kahramanı Ichigo olan bu animenin ilk bölümünden itibaren sıradışı bir bilimkurgu-aksiyon serisine kendinizi kaptıracaksınız!

 

Listemiz bu kadar. Bir anime sever olmanın klavuzu nedir diye sorulsaydı öncelikle bu 5 muhteşem serinin izlenmesidir diyebilirdim. Bu listenin baştan aşağı izlenmesini Hedza.com ailesi olarak tavsiye ediyoruz, yorumlarınızı bekliyoruz. İyi seyirler efenim!

 

Exit mobile version