Site icon Hedza

Android iOS’tan Neden Bukadar İyi

Her geçen gün teknoloji bir tık daha da büyüyor. Telefon üreticilerinin’de her gün bir yeni rakibi oluyor.
Peki Android işletim sistemiyle iOS işletim sistemini hiç kıyasladınızmı ? 

Şimdi ise, üzerinde konuşacağımız bu konu açık ara fark ile birlikte Android’i tam anlamıyla lider kıvamına getiriyor diyebiliriz.

Biri özgürlükten yana, diğeri kısıtlamalar’dan yana. Android vs iOS!

En başta, Android işletim sisteminin kullanıcılarına verdiği en güzel bir özellik olmasıyla bu rekabet başlıyor. Android’de yapılabilir milyonlarca özellik olurken, iOS kısıtlamalardan, seçicilikten yana.
Android işletim sistemine özgürce birçoğu şeyi kullanabiliriz. Ne gibi dediğinizi duyar gibiyiz. Bunlar “Arttırılabilir hafıza kartı. Yani SD Kart. GB’lerce istediğimiz boyutta istediğimiz bir Android cihazına ek olarak ekleyebilirken, iOS’ta böyle bir özellik bulunmuyor. Direkman Cihaz’ın kendi kapasitesini kullanabileceğimiz bir alan çıkıyor.” 

Şimdi ise karşılaştırmamıza başlayalım.

Çift Sim Kartı!
Android telefonlar, çift sim kartı desteklerken, iOS’ta böyle bir özellik bulunmuyor. Bu konu da Android bizlere özgürlük vaad ederken, iOS ise kısıtlıyor.

Chrome ve Diğer Tarayıcılar
Android bizlere istediğimiz web tarayıcısını “Sürekli Kullanın” olarak bir öncülük tanımakta. Ancak, iOS’ta böyle bir özellik bulunmuyor.

Tek bir hesaptan, bütün uygulamaların kullanılması
Android’de kullanıcı olarak Google veya Yahoo, Yandex vs gibi uygulamalar üzerinden oturum açtığınız andan itibaren özgürce istediğiniz uygulamaları kullanabilirsiniz. Ancak iOS’ta böyle bir özellik bulunmamakta.

Exit mobile version