Site icon Hedza

Apple’ın Yeni IPad’i Çok Konuşulur !

Apple’ın birkaç hafta resmi olara duyurduğu yeni IPad’ini tanıttı.

Apple’ın yeni 9.7 inç iPad’i, büyük bir yeniliğe sahip değil. Hatta 9.7İnç iPad Pro kadar güçlü durumda da değil.
Ama en önemlisi, yeni iPad her zamankinden daha uygun fiyatlı – sadece 329 dolarla başlıyor.

2014 Yılında piyasaya sürülen iPad Air 2’nin maliyetinden biraz daha ucuz fiyatta. Fiyat tek başına bu ürünün önlere çıkmasını sağlıyor durumda. Eski iPad kullanıcılarının yükseltmesi ve yeni iPad kullanıcılarının yeni modeli dikkate almasında birçok yeni özellikler var.

Apple’ın yeni iPad’i hakkında birden çok söylentiler bulunmakta. Bu söylentilerden bazıları  çok fazla kalın ve ağır olduğu yönünde.
Apple, iPad 3‘ün ağırlığı ve kalınlığı hatta Retina ekranın bir sonucu olan iPad 2‘nin neredeyse iki katı kadar büyük pil ömrü olduğunu söylemekte. Bu durum azda olsa güzel görünüyor..

Apple’ın açıklamalarına göre, yeni iPad’de en önemli özelliklerden birisi yeniden tasarlanmış ve daha renkli, daha iyi bir ekranın olması. iPad için yeniden tasarlanan bu ekran, renkleri daha etkili ve daha akıcı bir şekilde görmemizi sağlıyor.
Ağırlığı ve genişliği çok fazla dikkat çeksede eskiye nazaran, pil ömrünün ve renk tonları bakımından iyi gibi görünüyor.



Yeni iPad’de, 2048 x 1536 çözünürlüklü bir Retina ekranı, zenginleştirilmiş, daha akıcı ve doğru renk bolluğuyla harika görünüyor. Ancak bu ekranın üstten gelen ışıklardan parlamayı azaltmak için herhangi bir antireflektif kaplaması bulunmuyor.

Yüzde 75 parlaklıktaki iPad Air 2 ile karşılaştırıldığın da, resimleri veya videoları izlerken yüzümüzün ekrandan yansımasını görmemek için yeni iPad’i yüzde yüz parlaklığa getirmek zorunda kalıyorduk.

Ayrı paratoner portu, Touch ID parmak izi sensörü, aynı olan 8 megapiksellik arka kamera, 1.2 megapiksel FaceTime HD kamera ve aynı stereo hoparlör bulunuyor. Bunlarda pek bir değişime gitmemiş Apple..

Yeni iPad’de pek fazla yeni özellik bulunmuyor. Eski ipad’lere nazaran yeni iPad, daha kalın, daha geniş ve daha ağır bir halde karşımıza çıkacak. Pek fazla özelliğe gitmeyen Apple neredeyse sadece Renk ayarlarını daha iyi şekilde yapmak için uğraşmış ve pil ömrünü daha uzun gitmesi için uğraşmış diyebiliriz. Umarım satışa sunulmadan önce biraz daha geliştirme yaparlar..

Exit mobile version