Site icon Hedza

Azınlığın Haklı İsyanının Çığlığı ‘Emir Can İğrek’

Şarkıları özgürlük kokan, yanlışlara muhalif, ötekileştirilenlerin yanında, azınlığın haklı isyanının çığlığı, ‘Emir Can İĞREK’

2 Nisan 1993 tarihinde Tekirdağ’da doğmuştur. Sanatla iç içe büyüyen İğrek, Nazım Hikmet Akademisi eğitimi yanı sıra koroda da yer almıştır.

“Arayıp bulamadığın o şarkıyım” diyerek Müzik Kutusu adlı bestesiyle adeta arayıp bulamadığımız şarkıların bestecisi olarak hayatımıza girmiştir.

‘Sana Layık Değilim’ filminden etkilenip Arabacı Osman’ın ağzından Türkan’a yazdığı ‘Gönül Davası’, Attila İlhan hayranlığıyla eğer onunla konuşsaydım ne derdim diye yazdığı ‘Yangınlı Şiir’i, babasının ağzından annesine yazıp Funda Arar’a verdiği ‘Kaybeden’i  gibi her şarkısının her sözlerinin yaşanmışlıkları var.  Acı hissedilmeyi talep eder ya, onun hissettikleri bizlerin hayatına dokundu.

2019’da çıkardığı ‘Nalan’ ise yarım kalan bir aşkın hikayesi.. Çingenelerin ağzından yazdığı Franco’su adeta bir özgürlük çığlığı.  Onun özgür, muhalif ruhu sadece bestelerinde değil, ‘O’ yaşama hakkı sınırlandırılan, azınlık olan, mağdur edilen ve zor durumda olan herkesin yanında ve popülerliğini her zaman onların sesi olarak kullanacak kadar da naif…

Powerturk, “Yılın En Güçlü Çıkış Yapan Şarkıcısı” Ödülü

 

30 Mart’ta çıkardığı Sapa albümündeki  aynı adlı şarkısının klibindeki tarihler…

16.10.14 Mehmet Pişkin’in İntiharı…

22.01.14 İsa Şahmaranlı’nın İntiharı…

04.01.15 Eylül Cansın’ın İntiharı…

18.11.19 Güleda Cankel’in Katledildiği Gün…

https://www.youtube.com/watch?v=5VRx7adQRAY

Unutmadı, Unutmadık, Asla Unutmayacağız…

Cumhuriyet’in Bekçisi, Atam’ızın İzinde

Attila İlhan Hayranlığı

 

Kadın Hakları Mücadelesi

 

Ranta, Katletmeye Karşı

Öğrencilerin Yanında

Bugün Can’mızın doğum günü, İYİ Kİ DOĞDUN EMİR CAN İĞREK! Duruşunla, mücadelenle, naifliğinle hep böyle kal! Nice birlikte yıllara! SENİ SEVİYORUZ.

Exit mobile version