Site icon Hedza

Bilgisayar Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Hands of business lady working on laptop


1- İhtiyacınızı hangi kategorideki bilgisayarın karşılayacağına karar verin

Öncelikle karar vermeniz gereken nokta bilgisayarınızı hangi alanda kullanacağınız olmalıdır.
Örneğin ofis bilgisayarı arıyorsanız içerisinde sadece microsoft’un programlarının kullanılacağı, fazla performans beklemediğiniz bir bilgisayar işinizi fazlasıyla görecektir.
Bunun için ofis bilgisayarlarına göz atabilirsiniz.

Fakat kullanılacak programlar ağır programlar ise bunun için daha performanslı bir bilgisayar almanız gerekecektir.
Bunun için de hangi programın hangi bilgisayar özelliklerine ihtiyacı var olarak bir araştırma yapabilir, bunun sonucunda alacağınız bilgisayarın kategori seçimini yapabilirsiniz.

2- Marka araştırmalarına başlayın

Marka seçimi bilgisayar konusunda çok önemlidir. Eğer yeterli bütçeniz de varsa dünyada daha çok kullanılan ve adı karalanmamış markalara yönelmeniz daha doğru bir seçim olacaktır.

3- Markanın ürünlerine göz atın

İstediğiniz bilgisayarın hangi özelliklerde olacağına karar vermeniz için öncelikle bir kategori seçimi yapmıştınız. Markanın sayfasına giderek istediğiniz kategori altındaki

ürünlerine göz atabilir ve size en uygun olan modeli seçebilirsiniz.
Marka ve modele karar verdikten sonra internetten kolaylıkla ulaşabileceğiniz çeşitli sitelerden darboğaz testi yapmanızı öneriyoruz.

 

4- Pazaryerleri araştırması yapın

En uygun fiyata ulaşabilmek için bilindik veya güvenilir mağazalardan bir fiyat araştırması yapabilir ve bütçenize en uygun olan fiyattan cihazınıza ulaşmak için sipariş oluşturabilirsiniz.

Exit mobile version