Site icon Hedza

Deodorantın Farklı Kullanım Alanları

Şu sıcak yaz günlerinde en çok kullanılan gereçlerin başını muhakkakki terleme ve ter kokusunu onlemek içiin deodorant rolon ve parfumler çekiyor. Düşündünüz mü peki bu deodorant sadece ve sadece koltuk altında mı kullanılır? Bakalım bu sihirli formulun kullanım alanlarına …

1. Sizinle, özellikle sporcuların kullandıkları bir hileyi paylaşmak istiyorum. Spor sırasında terlemeyle birlikte, baş bölgesindeki ter damlacıkları sporcuları (gözlere gelebilir) rahatsız eder. İşte bunu önlemek için, boyun ve saç dibi çizgisini, deodorant ya da stick ler uygularlarmış. Önerileri elbette pudrasız formüllerden yana. Diğer yandan, spor yaparken ya da yazın sıcak etkisiyle kadınlarda göğüs altındaki bölgede de terleme oluşur. Bu hem örneği bikininizde leke bıraktığı gibi, ciltte tahrişe de sebep olur. Bu yüzden deodorantı o bölgeye de uygulamak gerekiyor.

 

2.Özellikle bisikletçilerin deodorantı en çok uyguladığı bölgelerden biri diz arkası. Bu yüzden terlemeyi önlemek için, diz arkasına deodorant uygulamak gerektiğini iletiyorlar. Diğer bir öneri de ayak tabanlarına deodorant sıkmak. Özellikle de en sevdiğiniz ayakkabılarınızın kokmasını önlemek için uygulanması gerektiğini öneriyorlar. Elbette ayakkabıyı giymeden önce, kurumasını beklemeyi unutmayın.

 

3.Özellikle avuç içleri çok terleyen biriyseniz, bunun ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu bilirsiniz. Bunun biraz olsun önleyebilmenin yolu, yatmadan önce bir ter önleyici (deodorant ya da stick) ürünü hafifçe ovuşturarak avuç içine uygulamak. Bunun gün boyunca ıslak tokalaşmaları frenlemeye yardımcı olacağı iletilmiş

4.Yine yaz geldiği için konuya mayo ve bikiniler ile devam ediyoruz. Bazen kumaşın özelliğinden, terlemeyle  ve sürtünmeyle birlikte bikini ipleri altında ciltte istenmeyen kızarıklıklar ve tahrişler oluşabiliyor (özellikle de bikini bölgesinde). Bunları önlemenin bir yolu, kokusuz bir deodorant kullanmakmış. Bir diğer öneri de, dar bir kot giymek istediğinizde, eğer zorlanıyorsanız bacaklarınızdan kaymasına yardımcı olacak bir deodorantı öncesinde uygulamak. Pek emin olamadım ama, biz kadınlar dar kota girebilmek konusunda oldukça ısrarcı olduğumuzdan, bu da denemeye değer bir yöntem.

 

5.Özellikle yeni aldığınız ayakkabılar sıkıyor ve su toplamasına mı sebep oluyor olabilir. Sürtünmenin etkisiyle bu su toplamaları patladığında canınız yanacağı gibi ayakkabıda da aslında istenmeyen kokulara sebep olabiliyor. İşte bunların olmaması için bir öneride bulunuyorlar. Ayakkabıyı giymeden önce, topuklarınıza ve ayaklarınızın kenarlarına, terlemeyi önleyici stick uygulayın. Acı çekmektense denemeye değer bir öneri daha.

 

 

Exit mobile version