Site icon Hedza

Doğal Detoks Gıdalar Ve Sağlık Önerileri

VÜCUTTAKİ ÖDEM İÇİN İKSİR…

MALZEMELER:

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ

Yarım demet maydonozu ve limonu(kabuklarıyla birlikte)blendırdangeçirin.sabahları aç karnına yedikten sonra,üzerine bir bardak su için.
Bu iksir hergün taze yapılmalıdır.Bir hafta dvm edilmeli,bi hafta ara verilmeli ve on beş gün boyunca uygulanmalıdır.

FAYDALARI

Maydonoz sindirimikolaylaştırır,vücüttaki zehirlimaddeleri dışarı atar,kanı temizler,yüksek tansiyonu düşürür,idrar söktürür,cildi canlandırır,vücuttakişişkinliği giderirve ödemi attırır.

 

Metobalizmayı hızlandıran iksir…

Malzemeler;

Yapılışı ve kullanım şekli

Elmaların suyunu çıkarın.Ceviz,fındık ve bademleri havanda döverek un haline getirin.Elma suyunun içine,un haline getirdiğimiz çerezleri ilave edin.Gün içinde belli aralıklarla içerek aynı gün tüketin.

Faydaları

Elma kolestrolü kontrol eder,bağırsakları çalıştırır,C vitamini bakımından zengindir.

Demir eksikliğini gideren iksir.

 

Malzemeler

 

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ

Çökeleğin içine keten tohumu,çöre otu ve cevizi ilave edipkarıştırın.Arzu ederseniz zeytin yağı ve nar ekşisi ile tatlandırın.sabahlarıkahvaltı yerine sadece bu karışımı yiyin.

BU İKSİR GÜNLÜK YAPILMALI VE AYNI GÜN İÇERİSİNDE TÜKETİLMELİDİR.SIKLIKLA TEKRAR EDİLMESİNDE FAYDA VARDIR.

Faydaları

Çökelek vücüttaki demir eksikliğini giderir.Çörekotu zindelik verir,vücuda,kuvvet verir,bronşite iyi gelir.

VUCUTTAKİ YAĞLARI ERİTEN İKSİR.

Malzemeler

Yapılışı ve kullanım şekli

Ayvaları meyve sıkacağından geçirerek suyunu çıkardıktan sonra,tere tohumu,zencefil tozu ve üzüm pekmezi ile karıştırın.Sabahları aç karınla bi bardak için.

BU İKSİR AYNI AY İÇERİSİNDE TEKRARLANMALIDIR!

 

FAYDALARI

Ayva mesane yolu iltihabına,gastrite,soğuk algınlığına,öksürüğe,kalp hastalığına,ses kısıklığına iyi gelir.tere tohumu vüzüddaki yağı eritir.zencefil zihni açar ve afrodizyak etkisi vardır.Üzüm pekmezinin antioksidan özelliği vardır,zihni açar.

SAÇ VE TIRNAK KUVVETLENDİREN İKSİR

MALZEMELER

Yapılışı ve kullanım şekli

Armutları katı meyve sıkacağından geçirip suyunu çıkardıktan sonra,öğütülmüşmaya ile karıştırın.gün içinde bir bardak içinve aynı gün içinde tüketin.

BİR İKSİR AYNI AY İÇERİSİNDE TEKRARLANMALIDIR!!!

FAYDALARI

Armut kanı temizler,idrar söktürür,yüksek tansiyonu düşürür.kuru maya d vitamini ihtiva eder.cilde iyi gelir.saçları ve tırnakları kuvvetlendirir.

SAKİNLİK VERİCİ VE CİLT GÜZELLEŞTİRİCİ İKSİR

Malzemeler

 

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ

Tüm malzemeleri harmanlayıp bir kavonaza doldurun.gün içinde üç defa bu karışımdan bir tutam alıp çay gibi demleyin.demledikten sonra üç dakika bekletip için.

BU İKSİR TAZE OLARAK TÜKETİLMELİDİR.İHTİYAÇ DUYULDUĞU ZAMAN TERARLANABİLİR

FAYDALARI

Kuşburnu kanı temizler,cilde iyi gelir.kakulenin afrodizyak etkisi vardır,cilde yararı vadır,sakinleştirir..

Güzellik ve Sağlık İksirleri

Binlerce yıl önce, mahzende unutulan bir şaraptan tesadüf eseri keşfedilen sirkenin, ciltteki lekelerden fazla kilolara, sağlıksız saçlardan varisli damarlara kadar birçok derde deva olduğunu biliyor musunuz?.
Özellikle elma sirkesinin pırıl pırıl saçlar, lekesiz bir cilt ve incecik bir vücuda kavuşmanızda çok önemli katkıları var. Fersan, size evde kolayca uygulayıp, baharın yorgun cildinizde bir çiçek gibi açmasını sağlayacak önerilerde bulunuyor. Bugüne kadar sadece sofrada kullanılan elma sirkesini güzelliğiniz için denemediyseniz, şimdi tam zamanı…

* Kepeksiz saçlar: Saçınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.

* Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.

* Ciltteki lekelere: dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

* Varisli damarlara: Bir bezi elma sirkesine batırıp, sıkın. Bezi varisli bölgeye sarın ve 30 dakika bekletin. Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin. Sabah-akşam tekrarlayın.

* Zayıflamak için: Bir bardak suya bir-iki kahve kaşığı elma sirkesi ve bir kahve kaşığı bal ekleyip, karıştırın. Uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında, düzenli kilo vermenize katkı sağlar.

BAHAR YORGUNLUĞUNA İYİ GELEN İKSİR

Malzemeler

Yapılışı ve kullanım şekli

Tüm malzemeleri bir havanda döverek un haline getirin.Bal ile karıştırıp cam kavanoza koyun.Hergün sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı tüketin.

BU İKSİR 40 GÜN İÇİNDE İÇİLMELİDİR!!!!!!!

Faydaları

Arı sütü bağışıklık sistemini güçlendirir,ruhsal ve fiziksel dayanıklılığı arttırır.Çöre otu zindelik verir,vücuda kuvvet gelir,bronşite iyi gelir.Ginseng strese karşı drenci arttırır,fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı arttırır.Polen hücreleri yeniler,dış etkenlere karşı korur,deri ve göz iltihaplarına iyi gelir.Çam sakızı solunum ve idrar yolları hastalıklarında faydalıdır.Keçi boynuzu nefes darlığına karşı etkilidir.Dar-ı fülfül kuvvet verici,hazım kolaylaştırıcı,öksürük gidericidir,Kestane balı kasları kuvvetlendirir,kan dolaşımını düzenler.

HÜCRE YENİLEYİCİ VE İLTİHAP KURUTUCU İKSİR

Malzemeler

Yapılışı ve kullanım şekli

Bir kase yoğurda yedi damla ısırgan otu yağını karıştırarak,her sabah aç karınla yiyin.
Üç ay yapılan bir kürdür.Bir süre ara verilip,istenildiği zaman tekrarlanabilir.

faydaları

Isırgan otu romatizmaya iyi gelir,balgam söktürür.Hücre yenileyici ve iltihap kurutucu özelliği vardır.Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirir,genç bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Ünlülerin güzellik sırları

Kırmızı halının en ünlü isimlerinden, Catherine-Zeta Jones’dan Jennifer Aniston’a, Gwyneth Paltrow’dan Demi Moore’a, Hollywood’un en güzel kadınlarından A sınıfı bir cazibe listesi… Bu güzellik tüyoları sizin de çok işinize yarayabilir!

Fondöten maskesinden uzak durun

Fondöteni uygulamak için sünger yerine sert sentetik kıllı bir fırça kullanın. Böylece fondöten tene daha rahat dağılır. Ürünü kullanmaya burnunuzun etrafından başlayın, daha fazla eklemeden yumuşakça gözlerinizin etrafına yedirin.

Dudak kalemi dostunuzdur

Dudak kalemleri, sizi olduğunuzdan daha parlak gösterir. Ama bu parlaklık için öncelikle rujunuzla çok uyumlu olmasına dikkat edin ve kalemi rujunuzu sürdükten sonra uygulayın (daha kolay kullanılır). Hatları yumuşatmak için parmağınızı kullanın; böylece yüzünüzde sert bir çizgi de olmaz.

Yorgun gözleri kamufle edin

Siyah ya da kahverengi kalemi gözlerinizin çevresine dağıtın; böylelikle daha rock’n roll ve baştan çıkarıcı görünmelerini sağlarsınız. Ayrıca yorgunluk izlerini de gizlemiş olursunuz.

Parlak gözkapağı artık demode

Kadınların gözkapaklarına parlatıcı yüklemeye hiç ihtiyaçları yok! Bu eski moda. Ayrıca o bölge zaten ortada; neden daha fazla öne çıkartasınız ki?

Makyajınızdan keyif alın

Şarap eşliğinde makyaj çantası partisi düzenleyin! Yeni renkler deneyin ve arkadaşlarınızın gerçek düşüncelerini öğrenin.

Exit mobile version