Site icon Hedza

Ev Yapımı Doğal Maskeler

Her bayan ışıl ışıl, diri bir cilde sahip olmak ister…

Peki böyle bir cilde sahip olmak için tomarlarca paralar harcamak mı gerekiyor ?

Sorusu için de bu konumuz size ışık tutmuş olacak sanırım.. :)

Birazdan sizlerle paylaşacağımız örnekler için yapmanız gereken tek şey buzdolabınızı açıp gerekli malzemeleri seçmek.. :)

Fazla oyalanmadan prüzsüz , diri bir cilt için neler yapabileceğimizi hep birlikte görelim.. :)

Moda,Tasarım,Dekorasyon ve Bayanların ilgisini çekebilecek güncel bilgiler için bizi Facebook ve Twitter sayfalarımızdan takip edebilirsiniz…

 

Soyucu (Peeling) Maskeler

Maske 1 (Bal ve Badem)
Bu harika soyucu maskeyi yapmak için ihtiyac duyacağınız şeyler;

– Bir çorba kaşığı bal

– İki adet badem.

Yapılışı

Bademleri ince bir toz elde edinceye kadar dövün ve bal ile karıştırın. Ardından bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Kuruması için 15 dakika bekleyin, ılık suyla durulayın. Yenilenmiş hissedeceksiniz.

 

Maske 2 (Bal)

Sıkı ve yumuşak bir cilde sahipseniz bu maske tam size göre..

Yüzünüzün tamamına bal yayın, 15 dakika bekletin ve soğuk suyla temizleyin.

İşlem tamamlandıktan sonra ne kadar iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

 

Maske 3 (Yulafın Sırrı)

 

Bu maskeyi uyguladıktan sonra cildinizdeki yumuşaklığın farkını sizde göreceksiniz.

– Yarım fincan yulaf

– Yarım çay kaşığı bal

– İki çorba kaşığı süt

– İki damla sardunya yağı

– İki damla papatya yağı

Yapılışı

Yarım fincan yulafı iyice ezin ve yarım çay kaşığı bal, iki çorba kaşığı süt, iki damla geranium (sardunya çiçeği) yağı ve iki damla papatya yağı ekleyin. İyice karıştırın ve parmaklarınızla dairesel hareketlerle uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizleyin. Cildinizdeki yumuşaklığı sizde farkedeceksiniz.. :)

NOT: Cildiniz yağlıysa karışıma 5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

 

 

Nemlendirici Maskeler

Maske 1 (Meyve)
Bazı meyveler içerdikleri yüksek su miktarına bağlı olarak cildi nemlendirmede çok başarılı olabiliyorlar. Soyulmuş bir muzu ezerek yüzünüze ve boynunuza nazikçe uygulayın. 15 dakika bekleyin ve kan akımını hızlandırmak için soğuk suyla maskeyi temizleyin.

Maske 2 (Salatalık)
Salatalığın vücut için önemli olan şaşırtıcı özelliklerini hepimiz biliyoruz : nefis, taze ve dengeli bir beslenme için harika bir yiyecektir. Cildinizde yaratacağı değişiklikler ise gözlerinizi kamaştıracak, hele ki plajda çok güneş altında kalmışsanız etkisini daha iyi farkedebilirsiniz. Bir salatalığı soyun ve macun kıvamına gelene dek ezin, tüm yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Bol soğuk suyla maskeyi temizleyin, cildinizin ne kadar taze ve nemlenmiş olacağını göreceksiniz.

NOT: Gözleriniz için 2 dilim ayırmayı unutmayın.. :)

 

Kırışıklar ve Göz Altı Halkalarına Karşı Yenileyici Maskeler

Maske 1 (Gergin Yüz)

Yine bal ve yumurta, güzellik için mükemmel bir karışım. İki çorba kaşığı balı yumurta beyazıyla karıştırın. Bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin ve yüzünüze sürerek hafifçe masaj yapın. Cildinizin gerildiğini hissedeceksiniz. 20 dakika bekleyin ve yüzünüzü yağsız sütle temizleyin.

 

Maske 2 (Gençleştiren Gül)
Eski zamanlarda kadınlar, kısa ömürlü olan gülün sonsuz gençlik iksiri olduğuna inanırlardı.

5 taze gülün yapraklarını macun haline gelene dek ezin ve yüzünüzde 15 dakika bekletin. Soğuk suyla temizleyin. Sonuçları görünce hayretler içinde kalacaksınız!

 

Maske 3 (Yoğurt)

Kırışıklıklar tecrübe ve olgunluk işareti olsa da kimsenin hoşuna gitmez. Bu maske sayesinde kırışıklıklara son verebilirsiniz. Bir bardak yoğurdu bir çay kaşığı rezene tohumu ve bitkinin ezilmiş yaprağıyla karıştırın. Yüzünüze sürdüğünüzde homojen bir krem halinde olmalıdır. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizleyin. Her gün uygularsanız cildiniz muhteşem bir görünüşe sahip olacaktır.

 

 

Akne,Sivilce ve Leke Maskeleri

Maske 1 (Domates)
Her sebze,meyve ve bitkinin ciltte çeşitli etkileri olduğu gibi domatesin de çeşitli etkileri vardır: nemlendirme, sıkılaştırma, soyma. Eğer can sıkıcı siyah noktalar ve sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız, bir domatesi ikiye bölün ve yüzüne koyun. 15 dakika bekleyin ve ılık suyla temizleyin. Sonuçlara sizde inanamayacaksınız.. :)

 

Maske 2 (Limon)

Limon binlerce alanda kullanımı olan bir meyvedir. Lekeleri de yok ettiğini nerden bilebiliriz ki ? :)

Bir çorba kaşığı balı bir çorba kaşığı limon suyuyla karıştırın. Pamukla cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin. Maskeyi pamukla ve maden suyuyla temizleyin. İyice temizlediğinizden emin olun çünkü cildinizde limon kalırsa güneşe maruziyet durumunda koyu renk lekelere neden olabilir.

 

 

Uyarıcı Maskeler

Maske 1 (Çilek)

Cildinizde kuruluk hissediyorsanız nemlendirmek ve beslemek için bu harika doğal kremi kullanın. Birkaç çileği ezin ve balla karıştırın. Yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Soğuk suyla temizleyin.

Güzelliğinize nasıl güzellik katttığını göreceksiniz. :)

 

Maske 2 (Besleyici Krem)
Peeling sonrası hücrelerinizi uyaracak besleyici bir krem uygulamanız çok iyi olur.

– 1 çorba kaşığı bal

-1 çorba kaşığı maden suyu

-1 çay kaşığı gül suyu

-1 çorba kaşığı yoğurt veya süt

Yazılan malzemeleri karıştırın. Yüzünüze pamukla uygulayın ve 15 dakika bekletin. Bol soğuk suyla yıkayın ve aynada kendinize bakın. Güzellinizdeki farkı göreceksiniz.. :)

Exit mobile version