Site icon Hedza

Erzincan Çorbası

erzincan corbasi

erzincan corbasi

Ağzımı sulandıran, tadı da bir o kadar güzel olan yöresel Erzincan Çorbasını sizlerle paylaşmak istedim. Bu çorbanın yöresi Doğu Anadolu Bölgesidir ve çoğunlukla herkesin bildiği bir çorba değildir. Şimdi gelin bu çorbanın tarifine hep beraber bakalım.

Yapımında kullanılacak malzemeler ile 6 kişinin doyumu sağlanır. O kadar zorlayıcı bir çorba değildir. İşte Erzincan çorbası için gerekenler

İlk önce tencereye 7-8 su bardağı suyumuzu koyalım ve kaynamasını bekleyelim. Kıymayı, tuzu ve karabiberi küçük köfteler halinde hazırlayalım, hazırlarken ellerimizi ıslatmayı unutmayalım çünkü kıyma elimize yapışabilir. Kaynayan suyun içerisine köfte, erişte ve küp küp doğranmış domatesi pişirmeye bırakalım. Un ile yoğurdu bir kapta çırpalım ve çorbanın suyundan 1 kepçe alıp unumuza ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonraysa yavaşça çorbamızın içine karışımımızı koyalım ve bir yandan da çorbayı kaynayana kadar karıştıralım. Dinlendirirken üzerine tereyağını ve naneyi ekleyip dinlenmeye bırakalım ve sıcak olarak servis edelim. Sonra da afiyetle yiyelim :)

Exit mobile version