Site icon Hedza

Göz Renginize Göre Far Seçimi

Toz far ya da kalem far gibi o kadar fazla far çeşidi mevcut ki… ancak önemli olan farların yapıları değil renkleridir. Dikkat edilmesi gereken nokta, göz farı alırken kalitesine bakmanız ve göz renginizle uyumu olmalıdır. Gözünüzde denemeden göz farı almamanızda fayda var. Bütün olarak yüzünüzde nasıl duracağını, gözlerinize yakışıp yakışmayacağını ancak deneyerek anlayabilirsiniz. Çünkü herkesin ten rengi ve göz rengi birbirinden farklıdır. Birine çok yakışan renk siz de o kadar iyi durmayabilir. Hadi o zaman hangi göz rengine hangi renk far yakışır, gelin göz atalım!

Kahverengi Gözler

 

Kahverengi gözlere en şanslı grup demek mümkün çünkü hemen hemen her renkler kahverengi gözlere yakışır. Ancak mavi, yeşil ve pembe tonlarından kaçınmak da gerekebilir. Bu gözlere en çok yakışan renkler ise mor, altın rengi, laciverttir.

 

Mavi Gözler

 

Kahverengi tonları mavi gözlere oldukça yakışan renklerdendir. Altın, bakır, şeftali ve turuncu gölgeler, mavi gözlü birinin günlük göz makyajı rutinine eklenmesi gereken renklerdendir.  Bu renklerde bulunan sıcaklık, mavi gözlerin görünümünü belirginleştirir.

Mor, mavi gözlere yakışan bir diğer renktir. Mavi gözler için tüm mor tonları kullanılabilir. Mavi alt tonunun serinliği ve sakinliği, mavi gözlerin mor gölgeye karşı daha da parlak görünmesine yardımcı olur.

 

Yeşil Gözler

 

Yeşil gözler için en uygun far renkleri, kırmızının tonları ve pembelerdir. Mavi ve yeşil tonların hoş görünmediği yeşil gözlerde, kırmızı tonları veya bakırlar çekici bir etki yaratır. Doğal bir görünüm yaratan şeftali tonlarını tüm göz kapağınıza dağıtarak göz çevrenizi renklendirebilirsiniz.

 

Ela Gözler

 

Ela gözlüler, renkli göz makyajı konusunda en şanslı insanlar olabilir çünkü ela gözlere yakışmayan renk yok denilecek derecede az. Canlı ve ışıltılı göz makyajları ile gözlerinizi daha dikkat çekici olmasını sağlayabilirsiniz. Yeşil, mavi, turuncu, pembe, sarı gibi tüm bu renkler ela göz rengine çok yakışır ve daha dikkat çekici olmasını sağlayacaktır.

 

Exit mobile version