Site icon Hedza

Haftanın Kitabı : Tess Gerritsen – Ateşin Şarkısı

 

Tess Gerritsen, yazdığı mükemmel polisiye-gerilim romanları ile hem tüm dünyada hem de Türkiye’de çok sevilen bir yazardır. Okurları olarak onu Rizzoli ve Isles serisinden tanısak da bugün değineceğimiz Ateşin Şarkısı romanı ile Tess Gerritsen tarafından yaratılan, tamamen yeni bir hikayeyi sizlere sunacağız. Ateşin Şarkısı da Tess Gerritsen’ın diğer kitapları gibi seri haline döndürülür mü bilinmez ama okurlarının şimdilik gerilim beklediğini söyleyebiliriz.

Romanımızın ana karakteri olan Julia, küçük bir kızı olan mutlu anne olarak karşımıza çıkıyor ancak hikayesi bir gün tamamen değişiyor. Bir antikacıda dolaşırken Incendio adında bir beste buluyor ve onu satın alıyor. Bestenin, hayatını kabusa çevireceğinden habersiz Incendio’yu evinde çalmaya başlıyor. Daha sonra olanlar ise Julia gibi okuyucunun da kanını dondurmayı başarıyor.

Julia’nın üç yaşındaki küçük kızı Lily, Incendio’yu dinledikten sonra annesine saldırmaya başlar. Ne olduğunu anlayamaya çalışan Julia, Incendio bestesinin sırrını çözmek zorunda kalmıştır. Bunun için de tehlikeli bir turistik maceranın içine atılmak zorunda kalır. Kızı ile eski günlerdeki gibi mutlu olabilmek için bu macerada hayatta kalması gerekmektedir.

Tess Gerritsen her zaman olduğu gibi Ateşin Şarkısı romanı ile okurlarına yine gerilim dolu bir hikaye sunuyor. Bu sefer alıştığımız dedektifler yerine bir annenin amansız mücadelesine şahit oluyoruz.

Okuyacak olanlara keyifli okumalar dileriz.

Exit mobile version