Site icon Hedza

İOS 11 Sayesinde Videolar ve Fotoğraflar Daha Az Yer Kaplayacak !

İOS 11 Sayesinde Videolar ve Fotoğraflar Daha Az Yer Kaplayacak !

İOS 11 ile Apple şirketi, İphone galerilerinizde bulunan görsel dosyaların %50 oranında azaltılabileceğini bildirdi.

Apple’ın WWDC’de tanıttığı İOS 11 sayesinde çektiğiniz video ve fotoğrafların boyutunu otomatik olarak %50 oranında azaltacak ve o şekilde kayıt edecek.

Apple bu değişiklik sayesinde görsel dosyaların cihazda kapladığı alana bir çözüm yolu bulmuş görünüyor. Bu değişikliğin sebebi ise Apple’nin dosya formatlarında değişiklik yapması. Apple şirketi İOS 11‘den önce video formatı olarak h.264 sıkıştırma formatını, fotoğraflarda da JPEG formatını kullanıyordu. İOS 11 ile birlikte HEVC VE HEIF adlı yeni video ve fotoğraf formatlarını kullanmaya başlayacak.


Yayınlanan beta sürümü bu özelliği destekler nitelikte. Gerçekten de dosya boyutlarında gözle görülür bir fark var. Merakla sorulan sorulardan biri de ” Dosya boyutlarıyla beraber görüntü kalitesi de düşüyor mu?” Hemen cevap verelim Apple kalitesiyle tabii ki ”HAYIR

 

Hangi Modellerde Geçerli Olacak ?

Apple’ın açıklamasına göre A9 ve üzeri işlemciye sahip Apple ürünleri için geçerli. Kısacası bu ve buna benzer özeliklere İphone 6S ve üzeri cep telefonları, iPad 2017 ve üst modellerinde geçerli olacak.

”iOS 11 yeni iPhone’da nasıl görenecek?” Adlı Makalemiz İçin Tıklayınız
Exit mobile version