Site icon Hedza

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu
İskandinavların iç mimarideki büyük yeri, kışın evlerine kapanıp, en çok vakit geçirdikleri yaşam alanları üzerinde çalışmaya çok vakit bulduklarından kaynaklanıyor. İzlanda, Danimarka,Finlandiya, İsveç ve Norveç’te göz kamaştıran mükemmel iç tasarım örneklerine rastlıyoruz. Sadelik, fonksiyonellik ve güzelliğiyle ünlenen bu tasarım stili, sıcak bir işlevsellik, ince hatlar, kusursuz zanaatkarlık ve ölçülü bir zarafet çevresinde şekilleniyor.İskandinav tarzı tasarımda aydınlatma, yumuşak ve açık toprak tonları, kaplamasız malzemeler, masif ahşaplar ve minimal süsleme büyük bir önem taşıyor.
İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu
Zeminde duvardan duvara halı kaplama İsveç’te tüm zamanların modası ve tercihi olmuştur. Esaslı bir İskandinav evinde banyo hariç her yerde genelde açık renk ahşap  görüyoruz. Renk seçimlerinde ise beyaz duvarlar, soğuk griler ve mavi kumaş kaplamalar kullanmak bir mekanı İskandinav ambiyansına sokmanın en doğru yöntemidir. Tabii ki bu başka renklerin seçilemeyeceği anlamına gelmiyor.
Ahşaplarınızı göstermekten çekinmeyin. Duvar kaplamalarını ve hatta tavanları bir doku veya detayla birleştirebilirsiniz. Grileştirilmiş/beyazlaştırılmış, meşe gibi sarımsı ahşap renklerinden faydalanabilirsiniz. İskandinav tasarımların üretiminde huş, çam, kavak ve kayın ağaçları kullanılmaktadır. Bu açık renkler sayesinde gün ışığı daha çok yansıtılarak ortama ferahlık kazandırılmaktadır. Büyük pencereler, yüksek tavan ve ayna kullanımı da yine nefes alan bir atmosfer yaratmak için kullanılıyor.Kışın soğuğuna karşı çıkmak adına eklenen bir şömine köşesi İskandinav tarzınızı tamamlayıcı bir etki yaratacaktır.İskandinavlarda bizim kültürümüzle de uyumlu olarak derli toplu görünüm oldukça önemlidir. İngiliz Viktorya tarzı gibi çok detaylı, fazlaca süslü ve çok aksesuarlı bir dekorasyondan tamamen kaçınılır ve az sayıda aksesuar kullanılır.
İskandinav tasarımlarının arkasında yatan felsefe, herkesin satın alabileceği, işlevsel, dayanıklı, estetik, süsten uzak ve çevreye saygılı eşyalar yaratmaktır.
Özellikle İsveç’te çevre dostu özelliklere sahip tasarımlara yer vermek oldukça popüler. Üç katmanlı camlar, duvarda ve çatıda eksik edilmeyen izolasyon, zeminde ısı pompaları kullanarak aynı zamanda uzun vadede ekonomik olan çözümlere sıklıkla rastlıyoruz. Fakat bunun yanı sıra dışarıyla olan bağlantı tamamen koparılmıyor. Mutlaka balkon veya terasta barbekü için ayrılan bir alan bulunuyor.
İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu

Kaynak:Decometre

 

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu yazımızı keyifli buldu iseniz buna benzer İlginç Dekorasyon Fikirleri yazımızada bakınız.

Hedza – Moda Dekorasyon Yaşam ile ilgili güncel bilgiler için bizi Facebook veTwitter sayfalarımızdan takip edebilirsiniz…

 

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu

 
Exit mobile version