Site icon Hedza

Kağıt Rulolarından Kalemlik Yapımı

Kağıt Rulolarından Kalemlik Yapımı

Kalemlerinizi organize etmekte zorlanıyor musunuz? Kalemliğe para harcamakta istemiyor musunuz? Size evinizde bulunan artık malzemeler ile yapacağınız bir fikir sunuyoruz.Kalemlik Yapımı. Bu aktivite bittiğinde hem yepyeni ve size özel bir kalemliğiniz olacak hem de iş ve özel yaşamın getirdiği stresten bir nebze uzaklaşacaksınız. Bir taşla iki kuş :)

Ayrıca çocuklu ailelerinde çocukları ile vakit geçirmeleri ve bir şeyler üretmeleri adına mükemmel bir aktivite. Çocuğunuza hem küçük yaşta bir şeyler üretmenin verdiği hazzı aşılamış olacak hem de hayal gücü ve yaratıcılığını kullanabileceği bir ortam sunmuş olacaksınız.

Hadi başlayalım :)

Öncelikle gerekli olan malzemeler:

*Dilediğiniz kadar tuvalet kağıdı ruloları (Kağıt havlu rulolarını da ikiye keserek kullanabilirsiniz.)

*Düz karton

*Akrilik boya

*Sıcak silikon tabancası ( Elinizde yoksa herhangi bir yapıştırıcı da işinize yarayacaktır. )

*Dekoratif süsler (ip, kopmuş bir toka, kırılmış bir oyuncak her şey olabilir.)

*Sprey vernik (Kullanmanız şart değil ancak parlaklık vermesi ve sağlamlığını arttırması için kullanmanızı öneririm.)

 

İlk olarak tüm tuvalet kağıdı rulolarını istediğiniz renkte bir akrilik boya yardımıyla boyuyoruz. Ben lacivert ve beyaz renkleri tercih ettim. İç kısımları boyamak biraz uğraştırabilir. Bu yüzden iç kısımlarını, ruloları tasarımınıza uygun yapıştırdıktan sonra içlerini boyayabilirsiniz. Bu sayede sadece görünen noktaya kadar boyayabilirsiniz. Boyama işlemi bittikten sonra kurumaya bırakıyoruz.

 

 

 

Kuruyan ruloları tasarladığımız şekilde yapıştırıyoruz. Ben 12 tane rulo kullandım ve 2’li sıra halinde yerleştirdim. Ruloları daha önceden boyamış olduğum kartonun üzerine yerleştirdim. Yapıştırırken sağlam olması için hem altından hem de yanlarından yapıştırdım.Kalemlik Yapımında zeminim tamamlandı.

 

 

 

 

 

Yapıştırma işlemi bittikten sonra kırmızı, lacivert ve beyazdan oluşan denizci tarzı bir ip ile kalemliğimin etrafını sardım. Üzerine de bir pastanın üzerinde bulduğum kelebek dekorunu temizledikten sonra kullandım. Sizde evinizde bulunan her şeyi dekor olarak kullanabilirsiniz. Çocuklarınız İçin sürpriz yumurtalardan çıkan oyuncaklarla dolu bir kalemlik yapabilirsiniz. Ya da sizin için değerli bir materyali kullanabilirsiniz. Tamamen size bırakıyoruz, özgürsünüz.

Kağıt Rulolarından Kalemlik Yapımı

Kağıt Rulolarından Kalemlik Yapımı

Süsleme işleminizde tamamlandıktan sonra bir sprey vernik yardımıyla kalemliğimizi vernikliyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.

Kalemlik Yapımımız sonuca kavuştu.İşte yepyeni kalemliğiniz masanızın üzerinde yerini almak için hazır. Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle, hayal gücünüz bol olsun :)

 

Hazırlayan:Ezgi KARABIYIK – Melody ArtStudio

 

Kağıt Rulolarından Kalemlik Yapımı yazımızı keyifli buldu iseniz buna benzer Ahşap Boyama Sehpa Tasarımı yazımızada bakınız

 

Hedza – Moda Dekorasyon Yaşam ile ilgili güncel bilgiler için bizi Facebook ve Twitter sayfalarımızdan takip edebilirsiniz…

 

 

Kağıt Rulolarından Kalemlik Yapımı

Exit mobile version