Site icon Hedza

Makyajla Uyumanın Zararları

Makyajla uyumanın zararları birçok kadının ortak problemidir. Her zaman olmasada zaman zaman geç saatte eve geldiklerinde biran önce yatağa girmek ve uyumak peşinde olurlar. Ancak unuttukları birşey var ki o da makyajla uyudukları.
Uzmanların bu konuda ciddi uyarıları mevcut. Makyajla uyumanın cilt üzerinde son derece sıkıntı yaratabilecek etkilerinin olduğunu belirtiyorlar. Peki bunun etkileri nelerdir ?

Genelde bir çok kadının ortak problemidir makyajla uyumanın zararları. Her zaman olmasa da bazı zamanlarda geç saatte eve gelindiğinde bir an önce yatağa girmek ve hemen uyumak istediğinizde yüzünüzdeki o makyaj hep aklınıza takılır. Aslında takılmalı da çünkü uzmanların bu konuda ciddi uyarıları var. Makyajla uyumanın cilt üzerinde son derece sıkıntı yaratabilecek etkilerinin olduğunu belirtiyorlar. Peki nedir bu etkiler?

Bayanlar, hafif makyaj yaparım veya az makyaj yaparım diye sevinmeyin sakın. Gözünüzde yer alan ufak bir makyaj bile gece makyajla yatmak durumunda  size çok fazla sıkıntı yaratabilir. Her yapılan makyajın etkisi elbette yapıldığı bölgeye ve etrafına sıkıntı yaratıyor. Örnek vericek olursak, rimel ile uyumak kirpiklerinizi hassaslaştırır, sertleştirir hatta dökülmesine yol açar. Bunun yanında gece boyunca uyku halinde elinizi gözünüze değdirdiğinizde rimelinizi gözünüzün içine bulaştırabilir ve gözünüzün zarar görmesine de neden olabilirsiniz.


Far ve Eyeliner ile uyumak ise kıl köklerinizi hatta yağ bezlerinizi tıkayarak gözünüzde iltihaplanmaya, arpacık oluşumuna ve gözünüzde mikrobik sıkıntıların oluşmasına neden olabilir. Temiz kalması son derece öneemli olan gözlerin makyajla kalmaması gerekir.
Exit mobile version