Multitasking, teknolojinin yaygınlaşıp gelişmesiyle birlikte bilgisayar sistemleri ile hayatımıza girmiş bir kavramdır. Çoklu görev olarak bilinen multitasking, birden fazla görevin aynı anda yapılması anlamına gelir. Multitasking,1960’lı yıllardan beri psikologlar tarafından insanlar için çoklu görevin doğasını araştırmak için çalışmalar yapmaya başlamışlardır. Fakat çoklu görev kavramı insanlar için her zaman hayatı kolaylaştıramıyor olabilir. Tabi ki bir insanın aynı anda birden fazla eylemi yerine getirebilmesi ve her görev için yüksek verimlilik elde etmesi mümkün olmayabilir.
İnsanların günlük hayatlarında multitasking, bilgisayarlarda olduğu kadar kolay ve işlevsel olmamakla birlikte insan hayatı için tehlike bile arz edebilir. Araba kullanırken telefonla konuşup, mesajlaşmak insanların yaygın olarak yaptığı çoklu görevlerden birisi olsa da aslında oldukça tehlikeli bir davranış şekli olduğu herkes tarafından kabul edilir. Toplantı sırasında bir mail yanıtlamak da multitasking örneği olarak verilebilir.
İnsan beyni birçok görevi aynı anda yaparken tam odaklanma sağlanmadığı için görevlerin yapılması normalden daha uzun sürebilir ve bunun yanı sıra hata yapma olasılığı da artar. Bu sebeple multitasking insanlar için verimli bir çalışma şekli değildir. Bir takım araştırmalar insan beyninin çoklu görevler için özel olarak eğitilebileceğini gösterse de bunun sürdürülebilir olmadığını ve verimli olamayacağını kabul etmek gerekmektedir. İnsan beyninin işlem kapasitesi oldukça yüksek ve şaşırtıcı düzeyde farklı birçok görevi başarılı bir şekilde yerine getirebilir. Ancak çoklu görevler söz konusu olduğu zaman odaklanma azalır, hata payı, stres seviyesini arttırarak riskli durumlar ortaya çıkabilir.