Site icon Hedza

Netflix’de İzleyebileceğiniz En İyi 5 Polisiye Dizisi

1 The Sinner

iMDb : 7.9/10

The Sinner, Petra Hammesfahr’ın aynı adlı romanından uyarlanan ve başrolünü ünlü oyuncular Jessica Biel, Bill Pullman, Nadia Alexander ve Christopher Abbott’ın üstlendiği sekiz bölümden oluşan polisiye bir mini dizidir. Genç bir annenin bir yabancıyı nedensiz yere bıçaklamasıyla başlayan hikaye ve durumu anlamak isteyen dedektif, kadının kayıp anılarındaki gizemi çözmeye çalışır. 2017 yılında izleyiciyle buluşan The Sinner her sahnesinde merak uyandırıp izleyiciyi ekrana kitleyen bir dizidir.

 

2 Dogs Of Berlin

iMDb : 7.5/10

2018’de Netflix’te yayımlanan Almanya yapımları arasında Dark ile beraber adından söz ettiren Dogs of Berlin, ilk sezonuyla tüm dünyanın ilgisini çeken bir yapımdır. Christian Alvart tarafından yaratılan dizi, Berlin’in sokaklarında geçen ve aslında çözülmeye çalışılan cinayetin yanı sıra şehrin sosyal yapısını izleyiciye başarılı bir şekilde yansıtan bir dizidir. Dizi, her biri yaklaşık bir saat süren 10 bölümden oluşan ilk sezonu ile Berlin’in iç yüzünü izleyiciye yansıtmayı çok iyi başarıyor.

3 Lucifer

iMDb : 8.1/10

Lucifer’ın başrol oyuncusu Tom Ellis’in performansıyla izleyicilerin ilgisini çeken ve 6 sezon boyunca seyircinin karşısına çıkan Lucifer, Şeytan’ın Dünya’da başından geçen olayları konu alıyor. Şeytan rolünü oynayan Tom Ellis, İngiliz aksanına sahip olmasıyla aslında dizinin popülerleşmesinde büyük rol oynamıştır. 6. sezonunun ardından ekranlara veda eden Lucifer, dedektiflik temasına farklı bir açıyla yaklaşarak ilahi güçleri de bu diziye dahil etmiştir ve büyük bir ilgi toplamıştır.

4 Mezarlık

iMDb : 7.8/10

Geçtiğimiz sene 17 Haziran’da Netflix’de seyirciyle buluşan Mezarlık dizisi en çok izlenen polisiye içerikleri arasında yer alıyor. Başrollerinde Birce Akalay ve Olgun Toker’in yer aldığı polisiye dizi, heyecan ve aksiyon dolu bir hikayeyi anlatıyor. Bir yandan, toplumumuzun önemli bir sorunu haline gelen kadın cinayetlerine de parmak basan dizi birçok izleyiciden tam not almıştır. İzleyiciler, dizinin gösterime girdiği ilk andan itibaren ikinci sezonun gelmesini istiyorlar.

5 Mindhunter

iMDb : 8.6/10

2017 yılında Netflix’de izleyici ile buluşan Mindhunter, yönetmen David Fincher‘ın yönetmen ve yapımcı olarak yer aldığı, aynı zamanda hikâyenin yaratım sürecine doğrudan katkıda bulunmuştur. Hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Joe Penhall‘ın senaryosunu kaleme aldığı dizi, eski FBI ajanı John E. Douglas’ın Mark Olshaker ile birlikte yazdığı Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit romanından uyarlanmıştır. Roman gibi dizi de, Amerika’daki seri katillerle görüşmeler gerçekleştirerek motivasyonlarını anlamaya çalışan FBI ajanlarını takip etmektedir. FBI ajanları tarafından gerçekleştirilen bu görüşmeler, suçluların, özellikle de seri katillerin psikolojik profillerinin çıkarılması için kullanılan tekniklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Hikayenin ana merkezinde FBI ajanları Bill Tench ve Holden Ford ile onlara eşlik eden psikolog Dr. Wendy Carr yer almaktadır.

 

 

 

 

 

Exit mobile version