Site icon Hedza

Nokia 9’un Tüm Detayları Belli Oldu !

HMD Global’ın üst düzey yeni akıllı telefonu Nokia 9 üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Geçtiğimiz hafta sızdırılan bilgiler üzerine, Nokia 9’un Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti ile daha da güçlendirileceği ve bir iris tarayıcı özelliği olacağı söylenmişti.

Nokia 9’un şirketin 2017 model akıllı cihazı olması bekleniyor. Şirketin, Samsung ve LG gibi firmalarla rekabet edebilmesi için Quad HD çözünürlüğne sahip 5.5 inçlik bir OLED ekran kullandığından söz edilmekte. Snapdragon 835 yonga seti, Android 7.1.2 Nougat ve 6GB Ram ile birlikte birleşecek.


Nokia, OZO Audio kayıt teknolojisini ayrıca video çekerken 3D mekansal nitelikte ses yakalamayı hedeflediği için kullanmayı planlıyor. Cihazın arkasında ise, Dual Lens Carl Zeiss Optics ile 22 megapiksel çözünürlükte bir kamera gelicek.

Nokia 9’un avrupa pazarlarında, 719 Euro (2.831 TL) ABD’de 699 ABD Doları(2.601 TL) ve Hindistan’da ise 44.999 RS’ye yakın bir fiyat ile çıkış yapması konuşuluyor. HMD Global, Nokia 9’u Temmuz ve Ağustos ayı başında tanıtmayı planlamakta. 

Exit mobile version