Site icon Hedza

Peak Games, Hasbro’ya dava açtı, kazandı

Türkiye’nin en iyi oyun şirketlerinden birisi olan Peak Games’in, Hasbro ile arasında ki telif davası sonuçlandı. Taraflar, birbirleri ile anlaşmaya vararak, Peak Games’den kopyaladığı oyunununu Hasbro yayından kaldırdı.

Biraz üstünden geçerek konuyu anlatmak gerekirse Peak Games, 2015 yılının başında Toy Blast bir oyun yayınlamıştı. Bu oyun 2016 yılının sonunda ABD’de en yüksel “ciro” yapan ve en çok kullanıcıya ulaşan ilk 10 oyun arasına girmişti. Hasbro ise Toy Blast ile benzerliği dikkat çeken My Little Pony: Puzzle Party adlı oyunu pazara sunmuş ve Peak Games bu benzerliği dikkate alarak ABD’de bir mahkeme tarafınca telif davası’nı Hasbro’ya açmıştı.

Peak Games’in yaptığı resmi bir açıklamaya göre, Hasbro’ya açtığı davanın, iki tarafın kendi aralarında yaptıkları bir anlaşma ile sonlanmıştı. Anlaşmanın detayları paylaşılmış değil. Ancak, gelinen son noktada Hasbro, Toy Blast’ı bir şekilde kopyaladığını kabul etmiş ve My Little Pony: Puzzle Part oyununu yayından kaldırdığını söylemiş durumda.

Peak Games’in yaptığı oyunun, Oyun Dünyasın’da neredeyse bir Dünya Devi tarafından kopyalandığını göz önüne alırsak eğer, Türkiye olarak bu Avrupa’da iyi işler yapabileceğimiz anlamına geliyor.
Yayınlanan bir açıklama ise ingilizce olarak şunları içeriyor;

“Statement regarding Peak Oyun Yazilim Ve Pazarlama AS v. Hasbro, Inc. and Backflip Studios, LLC Lawsuit Peak Games has sued defendants Hasbro, Inc. and Backflip Studios, LLC, alleging that their game My Little Pony: Puzzle Party, infringes Peak Games’s copyrights. The parties have agreed to a confidential settlement of the dispute.

Hasbro and Backflip Studios acknowledge their respect for Peak Games’s intellectual property rights in Toy Blast. Hasbro and Backflip Studios have agreed to take down the My Little Pony: Puzzle Party game.”

 

Exit mobile version