Site icon Hedza

Porselen Makyajı Nasıl Yapılır

Porselen makyajı son günlerde oldukça popüler durumda. Porselen makyajı nedir, nasıl yapılır sizlere şimdi açıklayacağız..

Öncelikle porselen makyajı daha çok profesyonellerin yapabileceği bir makyaj türüdür. Aynı zamanda çok özel gecelerde daha çok tercih edilen makyajlar arasında gelir.
Porselen makyaj, özellikle fotoğraflarda ve videolarda mükemmel görünmenizi sağlamakta.

Öncelikle bu soru çok sorulur. “Porselen Makyaj Nasıl Yapılır” Bu makyajı uygularken kullanılan malzemeler normal makyaja göre biraz farklıdır.
Kullanılan pudra günlük hayatınızda kullandığınız pudra olmuyor. Günlük kullanılan pudranın yerine daha sert ve daha kalıcı olan bir pudra kullanılıyor. Bu pudraya taş pudra deniliyor. Ancak porselen makyajı kendiniz yapacaksanız eğer kullanıcağınız taş pudrayı tek başına kullanmıyorsunuz, su ile karıştırıp kullanıyorsunuz.


Bu makyaj türü günlük hayat için önerilmez. Bu makyajı günlük hayatınızda kullanırsanız eğer soluk ve kötü görünürsünüz. Ancak bir resim veya videolarda muhteşem görünürsünüz.
Porselen makyaj nasıl yapılır konusuna geri dönersek eğer, uygulanan göz farı da oldukça farklıdır. Genellikle porselen makyaj farı olarak satılır bu farlar. Tercih edeceğiniz pudra, fondöten ve far renginiz kesinlikle ten renginiz ile uyumlu olmalıdır.

Kapatıcı amaçlı şeffaf pudra kullanmayı da unutmayın. Size önerebileceğimiz birşey ise, evde kendi kendinize porselen makyaj denememenizdir. Bu makyaj türleri içinde en zor ve en riskli olan makyaj türüdür. Yalnış uygulandığı taktirde sonucu kötü görünmenizi sağlar.

Exit mobile version