Site icon Hedza

Sihirli Buklelerin Sırları

Bukleleriniz herkesi kıskandırsın

Kıvırcık saçları olanlar daha iyi bilir; onlarla baş etmek sanıldığından zordur. Elektriklenmeyen, bakımlı görünen, parlak buklelere sahip olmak için kıvırcık saçlara çok çok iyi bakmak gerekir. Doğru şampuan, doğru saç kremi, doğru bakım malzemelerini kullanmak önemlidir. Herkesi kıskandıran buklelere sahip olmanız için kıvırcık saçlara özel bakım için ipuçları hazırladık.




Yıkarken önce saç kremi, sonra şampuan kullanın

Genellikle saç yıkamada önce şampuan sonra saç kremi kullanılır. Kıvırcık saçlar için tam tersini önersek ne dersiniz?
Kıvırcık saçlara sahip olanlar, saçlarınızı şampuanlamadan önce iyice ıslattıktan sonra diplerine değmeyecek şekilde kremleyip, yaklaşık iki dakika bekleyin ve bol suyla duruladıktan sonra saçları birbirine karıştırmadan, nazik hareketlerle şampuanlayın. Bu sayede kıvırcık saçlar daha kolay taranacak ve elektriklenmeyecektir.
Önemli bir uyarı da kıvırcık saçlar için ideal saç yıkama aralığı. Kıvırcık saçları bir gün arayla yıkamak; saç sağlığını korumak ve kolay şekillendirmek için idealdir.
Bitki özlü şampuanları tercih edin
Kıvırcık saç temizliği için mutlaka besleyici ve nemlendirici özelliğe sahip ürünler tercih edilmeli. Kuru, yağlı ya da normal yapıya sahip saçların her biri için özel üretilmiş şampuanlar seçilmeli ve bunları kullanmak alışkanlık haline getirilmeli.
Özellikle, kıvırcık saçlar için, içeriğindeki zenginleştirilmiş bitki özleri sayesinde kıvırcık ve dalgalı saçları yıpranmaya karşı koruyan ve elektriklenmeyi azaltarak pürüzsüzleştiren şampuanlar tercih edilmeli.


Durulama suyu soğuk olmalı
Şampuanlanmış saçı durulamak için kullanılan suyun soğuk olması, saçların parlak ve yumuşak olmasını sağlar. Soğuk su; saçın en üst katmanını kaplar ve elektriklenmesini önler. Aynı şekilde, saçları hafif nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra finali, soğuk hava tutarak yapmak da faydalı olacaktır.
Unutmayın ki saçı tamamen kurutmak çok önemli. Çünkü saçlarda nem kalırsa, fazladan kıvırcıklaşmaya sebep olarak, saçın doğal görüntüsünü bozar.
Tüm bunları yaptıktan sonra, saçların kalıcı bir şekilde dalgalı durması ve daha parlak görünmesi için saçlara maşa uygulanabilir. Kıvırcık saçlara kalın kalın tutamlar halinde hafifçe maşa yapmak, düz saçlara nazaran daha kolay ve daha kalıcı sonuçlar verecektir.
Exit mobile version