Site icon Hedza

Son Moda Trendi Old Money Tarzı

 

Old Money kelimesi genellikle, servetini köklü bir aileden mirası olan insanları ifade etmek için kullanılır. Old Money tarzı da bu lüks yaşamın getirdiği zevklerden çıkan bir stil anlayışı olmuştur. Bu tarzın en bilinir örneğine Prenses Diana’yı verebiliriz.

“Genellikle kuşaksal zenginliğe sahip olan insanlar, markasıyla dikkat çekmeyen tasarım ürünlerini giyme eğilimindeler. Aslında 18.000 sterlinlik bir kıyafet giyiyor olabilirler ancak giysileri sıradan bir insana kaliteli ve iyi kombinlenmiş basit bir kıyafet gibi görünebilir.”

Sessiz lüks olarak da tanımlanan “Old Money” tarzı, genellikle şık, tek renkli giysilerden oluşur. Lüks çok daha farklı şekilde yansıtılır. Brunello Cucinelli, Ralph Lauren ve Hermès gibi markalar, sade ve zarif tasarımlarıyla “Old Money” estetiğini yansıtan kıyafetleriyle bu akımdan bahsedildiğinde ilk akla gelen markalardan oluyorlar.

Sizce “Old Money” stili neden birden tekrardan canlandı? Tabi ki, bunun sebebi TikTok ve Instagram içerik üreticileri… Sosyal medyada paylaşılan içerikler sonrasında bir patlama yaşayan “Old Money” her gören kişiyi kendine hayran bırakıyor.
Exit mobile version