Site icon Hedza

Sosyal Medya Kullanarak Para Kazanmanın Yolları

Bu yazımızda, evde vakit geçirmeyi seven ve geçirdiği vakti para kazanarak değerlendirmek isteyenler için sosyal medya kullanarak para kazanmanın yollarından bahsedeceğiz. Lafı fazla uzatmadan altın bilgileri sizlere sunmaya başlayalım.

1. Google Adwords ve SEO

Öncelikle reklam ve reklamcılıktan bahsetmek, konuyu en dışarıdan en içeriye doğru taşımak istiyorum. Sonuçta sosyal medyayı tıpkı şu an benim size, sizin de bana yorum yoluyla ulaşabilmeniz gibi herhangi bir platformda sınırlandırmıyorum. Google Adwords büyük şirketlerden küçük bakkal dükkanlarına, berberlerden büyük Avmlere kısacası her alana ve maddi imkana uygun reklam ile sahip olduğunuz iş kolunun sanal ortamda görünülürlüğünü arttıran Google destekli ve yine Google kaynaklı bir reklam sağlayıcısıdır. Yani bu işlemle varolan şirketinizin daha fazla görünmesini sağlayabilir, imajınızı yükseltip kendinizi kanıtlamanıza ve yeni iş fırsatları kazanmanıza yardımcı olabilir. SEO işlemiyleyse Google arama motorunda var olan internet sitenizin arama sıralamasını değiştirirsiniz. Örneğin Hedza yazarak Google arama motorunda bu siteye bağlanmak istiyorsanız, site için SEO çalışması o sitenin görünülürlüğünü oldukça arttıracaktır. Bu çalışmaları firma olarak biz de yürütüyoruz tabi ki :)

2. Facebook

Facebook-Twitter-Instagram neden birlikte verilmedi, amaç olarak aynı diyebilirsiniz. Evet amaç aynı fakat para kazanmak için kullanım yolları oldukça farklılık göstermektedir. Sosyal platformların arasında para kazanmak için ne kadar çeşitli yollar kullanıldığını yazımızın sonunda öğreneceksiniz. Facebook ile para kazanmanın yollarına dönecek olursak, bu yollardan ilki hiç şüphesiz varolan firmanızı Facebook kullanıcılarına Google-Facebook işbirliği ile oluşan reklam sekmeleri olacaktır. Facebook anasayfanızda dolaşırken takip etmediğiniz, tamamen reklam olan ve tıklamanızı isteyen sayısız paylaşım görürsünüz ve elbette ki bu paylaşımların reklam olduğunun bilincindesinizdir. Belli Google ortaklığı olan reklam ajansları bu işi sizler için kolayca yapabiliyor olsa da, bu işi Google ortaklığınız olmadan siz de yapabilir ve yolunu yordamını biliyorsanız reklamlarınızı yönetebilirsiniz. (MİNİ REKLAM BAŞLANGICI) Hedza ekibi olarak sahip olduğumuz Hedza Ajans ekibi bu işe yardımcı olacak gerekli uzman kadrosuna sahiptir. (MİNİ REKLAM BİTİŞİ :)) Şaka bir yana sözün özü, reklam ile bir önceki maddede bahsettiğimiz gibi reklam, şirketlerinizin büyümesini ve yukarıya doğru ivmelenmesini sağlayıp, sizlere para kazandıracaktır. Bunun dışında bir şirket olarak reklam sayfası açabileceğiniz ve tamamen kendi tercihinize göre yönetebileceğiniz gibi, mizah sayfası gibi sayfalar açıp sayfayı büyüterek 20 bin- 30 bin civarı takip ve 2-5 bin arası beğeni alacak bir sayfa haline getirip, diğer şirketlerden reklam alarak para kazanmayı sağlayabilirsiniz. Ancak bu iş Instagram ve Twitter kadar kolay olmayacağından lafı daha fazla uzatmadan diğer maddelere geçmek istiyorum.

3. Instagram

Instagram, dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal platform. Böyle olmasının sonucu olarak, insanın olduğu yerde iş var diyebiliyoruz. Sadece bir sayfa açarak, takip-takip ve beğeni-beğeni yaparak hesabı büyütebilir, özgün içerikler ekleyerek temel kitlemizi oluşturabiliriz. Ayrıca Instagram, Facebook gibi reklamlarla şirketinizin görünümünü artırmanızı sağlar. Parayı ne kadar verirseniz, o kadar görünürsünüz tabii. Instagram’da her yorumun altına kendi sayfasını tanıtmaya, kendi durum paneline baktırmaya çalışan kişilerin en büyük amacı sayfasına katılımınızı sağlamaktır, lütfen siz öyle olmayın :)

4. Twitter

Twitter, kendi adıma konuşacak olursam uzun zamandır kullandığım için mi bilinmez, bana en etkili, en kullanışlı ve en samimi gelen ortamdır. Son zamanlar gerek şirket olsun gerek yerel kullanıcı kitlesi olsun bu ortamı oldukça harap etmiş olsa da, hala etkinlik yönünden bir numaradır. Diğer sosyal platformlar aksine burada kullanıcı kitlesi birbirine oldukça hızlı ulaşır ve reklamcılık çok çok ileri açılmıştır. Öyle ki Amerika Cumhurbaşkanının bile en aktif kullandığı platform burasıdır. Tüm ünlülerin ve ünsüzlerin, hatta belki bu yazıyı okuyan sizin bir hesabı olmuştur. İşte bu yüzden Twitter’da yapılacak ne varsa, kendi özgün yolunuz ile kurallar dahilinde bir şema oluşturup para kazanmanın yollarına kendiniz ulaşabilirsiniz. Twitter’da en önemli birinci etmen organik takipçidir, organik takipçiniz ne kadar fazlaysa yazdıklarınıza iyi-kötü o kadar etkileşim, o kadar karşılık gelir. Sosyal lincin çığ gibi büyüdüğü ve sosyal farkındalığın tıpkı gerçek hayat gibi bu kadar hassas ve hızlı olmasının sebebi kullanan kişilerin anonim olsalar bile çok hızlı mesaj yazabileceği yani Twitter deyimiyle ”tweetleyebileceği” bir platformdur. Platformun simgesi mavi bir kuş, özgürlüğünü renginden almakta ve kuş sembolünü de yine özgürlüğünden ve kendini ifade edebilme hakkından almaktadır. Gün geçtikçe bu özgürlüğün daha da daralıyor olması bizleri üzüyor olsa da, Twitter halk olarak adalet çarkının biraz bile olsa daha iyi dönmesini sağlamaktadır. Bu platformda reklam verme yani Twitter aracılığıyla tıpkı Instagram ve Facebook üzerinden verilen reklamların haricinde kendinize ait veya anonim, ünlü kişilerin parodi yani sahte hesaplarını açarak ”Fenomen” olabilmeniz mümkün. Fenomenlikse daha çok görünürlük kazanmanızdan dolayı sizlere istediğiniz bir şirketin reklamını yaptırabilir. Etkileşim fazlalaştıkça ”reklam ve iletişim için dm” atanlar da olacaktır ve bu cümle dahi Twitter’da kalıplaşmış, çoğu 10 bin üzeri hesapta görebileceğiniz bir hakkında yazısı olarak hesaplara iliştirilmiştir. Takibe takip yapıp sayısız takipçiyi takip ederek sizleri takip etmenizi sağlayıp yazacağınız son derece samimi ve özgün yazılarla etkileşiminizi artırıp reklam verebilirsiniz. Twitter’da en etkili yöntem budur diyebiliriz.

5. Linkedin

Linkedin, belli bir kariyer hedefi olanların birleştiği, kariyerleriyle ve yaptıkları işlerle ilgili paylaşım sağladığı, sadece iş ve kariyer üzerine kurulmuş bir platformdur. İş bulma ve kariyerinizin itibarını arttırmak için kullanabilir, meslektaşlarınızla iletişim halinde olabilirsiniz.

 

Şimdilik hepsi bu kadar, yorumlarınızı ve sorularınızı okumak, yardımcı olmak isteriz. Okuduğunuz için teşekkürler =)

~

 

Exit mobile version