Site icon Hedza

Steam Kullanarak Para Kazanmanın Yolları

Herkese merhaba. Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza Steam ile para kazanmanın yollarını anlatmaya çalışacağım. Ancak tabi Steam’in daha ne olduğunu dahi bilmeyen arkadaşlar için en temelden almak istiyorum:

STEAM NEDİR, NE DEĞİLDİR ?

Steam, Half Life yapımcısı Valve Corporation firmasının kurduğu dijital bir oyun platformdur. Bu platformda sadece Microsoft Windows için değil, aynı zamanda Linux ve MAC yazılımları için de oyunlar mevcuttur. ”Ben gider cd’mi alır oyunumu oynarım kardeşim buna ne gerek var ki?” yada ”Ben korsan oynuyom kanka beleş” gibi söylemlerde bulunan arkadaşlar için de söyleyeceğim şudur ki, birincisi oyun bulut hesaplı olduğu için cd’niz 3-5 sene sonra bozulsa bile Steam kullanan kişiler hesapları Steam yetkilileri tarafından yasaklanmadıkça onlarca sene, hatta belki de sonsuza dek oyunları hesaplarının içinde kalacaktır; ikincisiyse Steam çok özel arkadaşlıklar kurmanızı, korsan oynayarak single modunda bir süre sonra sıkan oyunları arkadaşlarınızla çok uzun süreli oynayacağınız ve oyunların her alanına istediğiniz gibi özgür bir şekilde ulaşmanızı sağlayacağı için, oldukça tercih edilen bir sistem olarak gerek korsan oynayanların gerekse maddi karşılık olarak cdyi tercih edenlerin çokça tercih ettiği bir platform olmuştur. Hatta şöyle ki bu gün gerçekten oyun delisi olup da bu ikisini söyleyen bir arkadaşın Steam hesabı olmaması, bir balığın yüzme bilmemesi kadar imkansızdır. Ancak buna rağmen Steam, şu an okuyan herkesin ümit ettiği gibi bir ”Oyun oynayarak zengin olma” platformu da değildir maalesef. Damlaya damlaya göl olur hesabı, bir kumbara olarak düşünülürse gerçekten kar sağlayacak bir platformdur.

1. Steam Kartları

Steam oyunları, her oyun olmasa da oyunların %80-85’i için steam koleksiyon kartı barındırmaktadır. Bu koleksiyon kartları her oyun için ayrı sayılarda olmakta ve her oyun için ayrı sayılarda kazanılmaktadır. Yani daha iyi açıklamak gerekirse, örneğin A oyununda toplam kart sayısı 5 iken, sizin oyun oynayarak kazanabileceğiniz kart sayısı 3tür. Geriye kalan iki kartı Steam uygulamasındaki pazardan satın alabilirsiniz. Bu kartların hepsini birleştirmek, Steam seviyenizi arttıracak olan bir Rozet kazandıracağı gibi, bu 3 kart satılarak para da kazanılabilmektedir. Steam kartlarını ne kadar maliyete satacağınız tamamen size bağlıdır. Ancak Steam kartlarını satmayıp, rozet işlemek için kalan 2 kartı satın almak isterseniz o zaman 1 adet steam platformunun chat bölümünde kullanılmak üzere, A oyununa özel bir simge, bir adet background yani Türkçe olarak arka plan ve bir adet mükemmel bir oranda (Minimum %60 Maksimum %90) oyun indirimi kazanabilirsiniz. Üstelik Steam pazarından indirim kuponu hariç geriye kalan her şeyi satabilirsiniz.

 

 

 

2. Steam Backgrounds

Hazır background demişken ikinci yolumuza geçelim, her oyunun kendine göre background fiyatı vardır. Bu fiyatlar nadirliğe göre değil, tamamen talebe göre değişmektedir. Bu yüzden kart işine girmek isteyen arkadaşlar ilk önce Steam pazarından background fiyat araştırması yapmalıdır. Çünkü kartlarınızı satarak, sadece size sahip olan oyunların değil tüm oyunların kartlarını ve arka planlarını satın alabilirsiniz. Tıpkı borsa gibi düşünülebilecek bir yoldur aslında bu iki yol. Çünkü fiyatlar her zaman değişiklik göstermektedir. Mesela bu gün 5 TL para verip aldığınız bir arka plan, 1 ay sonra 20 TL ye çıkmış olabilir. Bunun tam tersi de olabilir. Dediğim gibi bu tamamen borsa sistemi sayılabilmektedir.

3. Fanatical Gibi Bundle Siteleri
Bu ve bunun gibi sitelerde ilgilendiğimiz tek bundle olan 1 dolarlık bundle’lardır. Çünkü bu bundle’lar en az 10 oyun barındırır ve bu oyunların hepsi koleksiyon kartlı oyunlardır. Yani bu oyunların hepsini 5-6 TL fiyata satın alabilir, hiç uğraşmadan üzerine 3-5 TL daha koyarak kartlarını satabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız harcamayı kapatarak ücretsiz oyun sahibi olabilir ve üzerine küçük de olsa bir miktar para kazanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

4. PUBG, CS: GO ve Team Fortress 2 Gibi Oyunlar

Bu oyunlardan para kazanmanın yolu da ortaktır. Her oyunun kendi sistemi olsada genel olarak sistem aynıdır. Oyunu oynarsınız, şansa veya savaş puanına bağlı olarak kasa düşürür ve bu kasayı satarsınız. Kasaların fiyatları 0.20 kuruştan 50-100 TL ye kadar çıkabilmektedir. Kasalar niye bu kadar satılıyor diye soracak olursanız her birinden farklı silahlar ve kostümler çıkmaktadır. Bu itemlerle karakterinizi özelleştirebilir, oyunlarda çeşitli avantajlar kazanabilirsiniz. Kimisi bu kasaları satarak aylık asgari ücret para kazanıyorum, kimisi 300-350 TL para kazanıyorum demektedir fakat itibar edeceğiniz şey sadece şansınız olmalıdır. Çünkü tahmin edilebileceği üzere pahalı kasaların düşme şansı çok çok düşüktür. Ancak oyun oynayarak para kazanır mı derseniz, evet diyebiliriz sonuçta. Akmasa da damlar.

5. Giveaway.su gibi Siteler

Bu tarz siteler zannımca en karlı sitelerdir. Çünkü neredeyse hiçbir efor sarf etmezsiniz ve oldukça güvenlidir. Bu sitelerde bazı mobil oyunlarda olan teklif karşılığında kazanılan yüklü miktarda oyun parası gibi, sitenin istediği şartları yerine getirirseniz Steam koleksiyon kartı veren oyunlara bedava sahip olabilirsiniz. Bu şartlar ”Steam’de şu gruba katıl, Twitter’dan şu hesabı takip et, Facebook’tan şu sayfayı beğen.” gibi çok basit diyebileceğimiz şartlardır ve başka bir efor sarfetmeniz asla gerekmemektedir. Bu yüzden dediğim gibi şahsen benim en çok hoşuma giden yol budur. Arama motoruna giveaway.su yazarak ulaşabilirsiniz.

Elimde Onlarca Oyun Birikti Admin, Hepsinin Kartını Nasıl Çıkarayım?

Şeklinde sorulara cevap verecek olursam, çoğunun kullandığı Idle Master yerine Idle Daddy önereceğim. Bu sitelere Steam hesabınızla giriş yaparak, oyunları oynamadan oynuyormuş gibi göstererek kart çıkarmanız mümkündür. VAC savunma sistemi olmayan oyunlar harici her oyunda rahatça kullanılabileceğini sadece kendi adıma değil, koskoca Hedza adına sizlere garanti verebilirim. :) Bu oyunlara Steam/arama bölümüne VAC yazarak ulaşabilirsiniz. Bu oyunların engellenmesi ile ilgili ayrıca bir konu açılabileceğinden, sizlerin özel isteği gelmeden bu konuya değinmek istemiyorum. Neden Idle Master değil de Idle Daddy önerdiğimi (bunların ikisini de bilmemenize rağmen) soracak olursanız, Idle Master masaüstü kullanılan, bazı sistemlerde hata veren ve kesinlikle açılmayan bir uygulamadır. Idle Daddy ise mobil bir uygulama olup, Bluestacks gibi bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz android yazılım programı ile dilediğiniz gibi kurarak kart kazanabileceğiniz bir uygulamadır. Hangisini seçtin sevgili okur? Tabi ki Idle Daddy seçtin! Yaşasın Idle Daddy!

 

 

 

 

 

Okuduğunuz için teşekkürler. Aklınıza takılanları yorum bölümünde belirtebilirsiniz. :)

Exit mobile version