Site icon Hedza

Türkçe Dil Eklentili Oyunlar

turkce yama

Merhaba, bu gün tanıtacağımız Türkçe Oyunları belki ilk kez duydunuz, belkide oynadınız fakat Türkçe dil eklentisi siz oynadıktan sonra çıktı. İki türlü de, Türkçe Dili destekleyen her oyunu oynamak en azından bu tür oyunları desteklemek biz oyun severlerin boynunun borcudur diye düşünüyoruz. Çünkü malumunuz, çoğu büyük oyun firmaları Türkçe dil destekleyen oyun yapmayı kendilerine yediremiyor, bizi görmemezlikten geliyor. Bu yüzden Türkçe dil eklentili bu oyunları tanıtmaya ve boş vakitlerinizi bu oyunlarla geçirmenizi tavsiye etmeye çalışacağız.

1. Aces of The Luftwaffe

Oyunumuzda bir İngiliz filosuna öncülük ediyoruz. Filomuzun amacı, İngilizlerin varlığını tehdit eden düşmanları yok etmek. Eski atari oyunlarını çağrıştıran oyunumuzun vakit öldürmek için ideal olduğunu düşünüyoruz.

 

2.Adam’s Adventure: Origins

 Bilmece odaklı bu oyunumuzda antik bir dünyayı keşfedeceğiz. Tarihi eserleri kurtaracağımız bu oyunun atmosferi Indiana Jones’a çok benziyor. E3 de ilk 20’ye giren oyunu oynamanızı tavsiye ediyoruz.

 

3. Among The Sleep

Among the Sleep, Norveçli Krillbite Studio tarafından geliştirilmiş oyundur. Oyunda bir çocuksunuz ve gerilimli sahnelerle dolu boş bir evin içinde uyanırsınız. Bu yolda tek yardımcınız oyuncak bir ayıcıktır.

 

4. ARK: Survival Evolved

Hayatta kalın, dinozorlarla boğuşun ve onları eğitin! Online ve Offline platformlarda oynanabilen bu oyun bizi Jurrastic Park’ın benzersiz atmosferiyle tanıştıracak!

5. AereA

Amacımızın 9 adet müzik aleti bulmak olan bu oyunun teması daha çok müziksel olmuş. Aksiyon tabanlı olan oyunda büyük Bossları yenerek ilerleyeceksiniz. Bu oyun da sürükleyici Türkçe oyun kategorimizde.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Battlefield 1

Bu oyunu da özellikle tavsiye ediyoruz. Oyun motoru olarak ilk 3’te sıralayabileceğimiz oyunun grafiklerini ve hikayesini göz önüne alırsak, uzun yıllar ismini yukarılarda göreceğiz gibi gözüküyor. Türkçe olması bir yana, oyunumuzun mantığı ve işleyişi yani yapay zekanın üstün zekası gerçekten çok etkili olmuş. Hikayesi biraz kısa olmasına karşın, oyunu tekrar tekrar bitirebileceğinizi söylemek isteriz. Osmanlı askerlerinin de Türkçe konuşmasını göz önüne alırsak, oyun olaylara objektif bir açıdan bakmış diyebiliriz. Tabi Osmanlıyla olan savaşta her zamanki gibi biraz daha taraflı olmuş olsalar da, genel anlamda güzel bir oyun olduğunu söyleyebiliyoruz.

7. Blues and Bullets

Uzun uzadıya bir senaryoyu Türkçe paketin vereceği tat ile oynamak bizi çok heyecanlandırdı. Ayrıca değişik bir sistemi olan bu oyun siyah beyaz özellikli olarak geliyor. Çoğunlukla kırmızı rengin de kullanıldığı oyun başka bir rengi kapsamıyor. Aksiyon tabanlı olan bu oyun biraz dedektiflik oyunu da sayılabilir.

8. FIFA 18

Muhteşem Fifa serisini bilmeyenimiz yoktur. Spor oyunları serisinin üstadı olan oyun 2018 yılında da Türkçe olarak çıktı. Daha önce 2017 yılında da Türkçe olarak çıkmış olan oyunumuza yeni kariyer eklentilerinden tutun onlarca değişiklik ve eklenti gelmiş. Türkçe dil eklentili bir diğer oyunumuz Fifa 18’i tüm oyunseverlere tavsiye ediyoruz.

9. How to Survive 2

Bu oyunda Zombilerle uğraşacak, onları yenmeye, hayatta kalmaya çalışacak ve bir medeniyet kurmaya çalışacaksınız. Oyunumuz online veya offline seçeneklerle oynanabiliyor.

10. Kholat

En popüler İngiliz aktörlerinden biri olan Sean Bean’in hikayesini yaptığı ve Unreal Engine 4 oyun motorunu kullanan Kholat, korku unsurları taşıyan bir keşif oyunu esin kaynağı ise Dyatlov Geçidi Vakası olarak bilinen gerçek bir olay – dokuz Rus kayakçının, sayısız doğrulanmamış hipoteze yol açan ölümüdür. Oyunda, nelerin döndüğünü bulma göreviyle, doğrudan Ural Dağları’nın misafirperver olmayan, uçsuz bucaksız manzarasına dalacağız. Olaylar geliştikçe, gerilim de artacak.
Ayrıca bu oyun, ‘En İyi Hikaye/Hikaye Anlatma‘ ve ‘En İyi Masaüstü/İndirilebilir‘ alanlarında ‘GameConnection Europe 2015‘ ödülü kazandı.

11. MilitAnt

”Böcekleri ezmeye bayılırım!”

Bu oyunda düşmanlarımız termitler, arılar ve daha çok çeşitli böcekler! Bu böcekleri alt etmeye çalışan karıncamız ile, yuvalarımızı koruyoruz. Binlerce silah paketi, devasa düşman çeşitliliği ve zorlu meydan savaşlarıyla MilitAnt, akıcı hikayesi, 2.5D atış oyunu ve destansı aksiyon platformuyla sizi zengin biçimli bir böcek dünyasına götürecek. Hemide Türkçe :)

 

 


Listemize göre, Ps 4 oyuncuları için çok keyifli oyunlar piyasaya çıktı ve bunların hepsi de Türkçe olarak çıktı. Türkçe oyuna sonuna kadar destek vereceğiz. Umarız ileride, tüm şirketlerle yaşanılan bu Dil sorununu aşarız. Keyifli oyunlar :)

 

 

 

Exit mobile version