Site icon Hedza

Türkiye’nin Otomobiline Yerli Bir CEO Atanacak!

Türkiyenin Otomobili

 

Türkiye’de yerli otomobilimiz için yeni bir gelişme kaydedildi. Türkiye’nin dev girişim gruplarının üstlendiği yerli otomobil için, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil için gelecek CEO’nun kesinlikle Türk olacağını söyledi. İsmin şu anda büyük bir şirkette çalıştığını ve şu anda bu ismi açıklarsa bu yüzden zarar görebileceğini açıklayan Özlü, ”Şu anda CEO seçiyoruz. Bir araştırma yaptık küresel ölçekte başarılı olabilecek bir CEO seçiyoruz. Süreç işliyor. CEO Türk olacak. Uluslararası otomotiv piyasasında uluslararası bir başarı elde etmiş olacak. Bir görev almış olacak ona bakacağız. Ve öyle bir aday bulduk. Çok başarılı uluslararası otomotiv piyasasını bilen aktif çalışan bir isim. Teklif götürdük kendisini kararını bekliyoruz.” dedi.

Özlü ”Dünyadaki büyük şirketlere bakın TOYOTA, Mercedes, Peugeot başarılı bir isim bulduk. Görüşmeler sürüyor, eli kulağında. Şu anda bir yerde çalışıyor, adama zarar veririz. Güzel bir şey olacak.” dedi. Ayrıca Özlü ”CEO’nun atanmasından sonra hangi aşamaya geçilecek?” sorusuna ”Şirket kuruyoruz, ortak girişim grubu şirketinin hazırlıkları sürüyor. CEO ataması, şirket kurulması, bunlar ilk aşamalar” yanıtını verdi. Bakan Özlü ”yerli oto yatırımı kaç yılda geri döner?” sorusuna ”Birkaç senaryo var, birincisi mevcut devlet destekleriyle giderse ne kadar sürede döner, ikincisi daha erken bir zamanda oluyor. Bu konuda biz karar vereceğiz. Rasyonel veriler üzerine oturtmaya çalışıyoruz. Bu bir hamaset değil. Biz bir araç yaptık, gaza basalım gidelim değil. Çünkü biz adı anıldığı zaman Türkiye ile özdeşleşmiş bir marka oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin hedefi; bir marka oluşturmak.” dedi.

Bakan Özlü, yerli otomobilin en az 3-5 model yapılacağını belirterek ”Bir araba tasarlamak 1 milyar dolarsa, bunu marka yapmak 5 milyar dolar. Nasıl Fransa deyince akla Renault geliyor, Almanya deyince akla Mercedes, BMW geliyor, Japonya deyince Toyota, Honda geliyorsa Türkiye deyince de akla bir marka gelecek. Bir fark oluşturacağız. Elektrikli olacak. En az üç en fazla beş model üzerinde duruyoruz. Üç modelden kastımız bir şasi düşünün bir şasiye üç model kondurabiliyorsunuz hatchback, sedan modeli. Bir de pazarlama açısından galeriye girildiği zaman insanlar pazarlama açısından bir beş model görmeli. Bir araba ile olmaz, yani bir araba alacaksın gittin bir model bu iyi bir şey değil. Şu anda iyi gidiyor çalışmalar, başarılı olacağız. Çünkü modeli iyi kurduk. Şirketin toplam büyüklüğü 65 milyar TL. Bu şirketler uluslararası pazarlamayı bilen şirketler. İhracat yapan ileri teknoloji kullanan şirketler. Dolayısıyla doğru seçim yaptık.” dedi.

Ülkemizin yerli otomobilimize vereceği destekten Hedza ekibi olarak kuşkusuz eminiz.

 

Exit mobile version