Site icon Hedza

Uluslararası Türkiye Balon Festivali

 

İzmir Balon Festivali 2012
1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali, yaklaşık 43 ülkeden 100’ü aşkın balon ve balon kulübünün katılımının beklendiği, 3 pilot ve yardımcılarının katılacağı, 12 gün süre ile İzmir ve İstanbul’da yapılacak. Saygın markaların yer alacağı uluslararası dev bir organizasyondur. Sıcak Havalı Balonların uçuşları dışında diğer etkinlikler ve sosyal faaliyetlerle dopdolu herkesin dahil olabileceği eğlence ile geçecek bir festivaldir.

 

1. ULUSLARARASI TÜRKİYE BALON FESTİVALİ;

 

 

ULUSLARARASI BALON FESTİVALİ NEREDE?
İ
ZMİR VE İSTANBUL’DA
Festivalimiz İzmir’de; Metropol Bölgesi, Bergama Bölgesi, Selçuk Bölgesi, Torbalı Bölgesi olarak dört ayrı etkinlik alanı olarak planlanmıştır. Bu bölgelerdeki kültürel ve arkeolojik değerlerimizin dünya kamuoyuna farklı bir açıdan tanıtımı sağlanacaktır.
Festivalimiz İstanbul’da; Hazerfen Havaalanı, Büyükçekmece, Haliç, Kadıköy, Boğazın her iki yakası ve Pendik civarında etkinlikler planlanmıştır. Festival etkileşim kitlesinin ve dolayısıyla dünya kamuoyunun İstanbul’a da odaklanması sağlanacaktır.

ULUSLARARASI BALON FESTİVALİ NE ZAMAN?
09 – 20 EYLÜL 2012
09 – 17 EYLÜL 2012 / İZMİR
18 – 20 EYLÜL 2012 / İSTANBUL

 

Son 3 günü İstanbul’da gerçekleştirilecek 12 günlük dev organizasyon…

ULUSLARARASI BALON FESTİVALİNIN AMACI?

NEDEN İZMİR BALON FESTİVALİ?
NEDEN İSTANBUL BALON FESTİVALİ?

Uluslararası medyanın ilgisini bölgesel alana olabildiğince geniş bir şekilde çekebilmek amacıyla her iki ilimizde de festival alanları ilgili şehirlerde bölgelere dağıtılmıştır.
2010 İstanbul Kültür Başkenti olması fırsatı da değerlendirilmiş; İstanbul’un dünyaca bilinirliği ile İZMİR’E MARKA KENT olma yolunda katkıda bulunabilmek amacıyla ve tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmek üzere İstanbul’da da etkinlikler planlanmıştır.

 

Böylece;

ULUSLARARASI TÜRKİYE BALON FESTİVALİ PROGRAMLARI?

FESTİVALİMİZİN AMAÇLARI
Tanıtım:
1’inci Uluslararası Türkiye Sıcak Havalı Balon Festivali, tanıtımı 4 ana başlıkta gerçekleştirecektir.
Bunlar;

 

 

ULUSLARARASI TÜRKİYE BALON FESTİVALİNİN FAYDALARI
Tıpkı daha önceki yıllarda İzmirlilerin İzmir Fuarı ile ilgili aidiyet duygularında olduğu gibi, “1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali” ile ilgili de bundan sonra İzmir ile onur duyan, bir aidiyet oluşturması temel amaçlarımızdandır. Ayrıca çeşitli sosyal projeler yürüten sivil toplum kuruluşlarının yer alması sağlanarak, proje içinde değerlendirilerek, sosyal sorumluluk faaliyetleri ile de onlara destek sağlanacaktır.

 

 

Kaynak: turkeyballoonfiesta

 

 

 

Exit mobile version