Site icon Hedza

Unutmayın Ki Bir Gün Herkes Yaşlanacaktır

Ülkemizde her yıl 18-24 Mart arası ‘Yaşlılar Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir. Dün ile bugün arasında köprü olan, doğruları, yanlışları tecrübe etmiş kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan kıymetlilerimizdir. Bizlerden çokça  yıl geçirmiş, doğruları yaşayarak gören, bize doğruları gösteren yaşlılara minnet borçluyuz. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, yaşama daha bağımlı kalmaları gerekir.

Yaşlı bireyler, ailesi ve toplumu için emek vermiş, sözlerine, tecrübelerine ihtiyaç duyduğumuz kişilerdir. Sağlıklarının korunması en büyük önceliğimizdir. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir

COVİD-19 gibi büyük bir dünya salgınının olduğu bu dönemde, en büyük risk grubunu yaşlı bireyler oluşturmaktadır. Hayatlarını tehlikeye sokacak durumlardan kaçınılması gerekmektedir. Lütfen büyüklerimize gereken önemi ve saygıyı gösterelim. Onları koruyalım, evden çıkılmaması gerektiğini onları kırmadan anlatalım, onları mağdur etmeyelim, ihtiyaçlarını eksiklerini biz üstlenelim, hasta ve engeli bulunan büyüklerimizin kişisel temizliğini sağlaması konusunda yardımcı olalım, onlar bu toplumun gerçek emekçileri, hazineleridir. 

Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan büyüklerimiz için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan, onurlarını kırmadan yaşamalarını sağlamak bizim görevimizdir.  Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır. 

Sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün sözleriyle tamamlamak istiyorum, “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

 

Exit mobile version