Site icon Hedza

Viral Clean Girl Makyajı

Tiktok’ta yükselişe geçen clean girl makyaj akımı son trendlerde yerini koruyor. Temiz, canlı ve makyaj yokmuş görünümü veren bu makyaj akımı için uygulamanız gereken adımları sizler için sıraladık.

 

Clean girl makyajında, yüzünüze uygulayacağınız ten ürünlerinin hafif yapıda olması gerekiyor. Fondöten yerine kapatma gereksinimi duyduğunuz bölgelere ince bir kapatıcı uygulayıp homojen olacak şekilde dağıttığınızda cildiniz fondötene göre daha doğal ve canlı duracaktır.

 

Teninizin temizliği ve sadeliği kadar gözleriniz de temiz görünmeli. Bunun için pastel tonlarında ince bir far ile göz kapaklarınıza hareket kazandırabilirsiniz. Kirpiklerinizde sadeliği yakalamak için ince fırçalı rimel kullanıp gözlerinizi belirginleştirebilirsiniz. Siyah ve kahverengi renk seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

 

Kaşlarınızı tamamen doldurmak yerine önce yukarı doğru tarayarak seyrek bölgeleri hafifçe doldurmak daha doğal bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır.

 

Clean girl makyajının olmazsa olmazı allık konusunda ise yüzünüzde bütünlüğü sağlayacak doğal tonlarda allık tercihinizdir. Yanaklar ile beraber burun üstüne allık uyguladığınızda daha doğal ve canlı bir makyaj elde etmenizi sağlayacaktır.

Eyeliner çekmeyi alışkanlık haline getirip olmazsa olmazım derseniz isterseniz far veya dipliner ile ince olmak şartıyla uygulayabilirsiniz.

Clean girl makyajın son ve olmazsa olmaz adımı dolgun ve parlak dudaklar. Dudaklarınızı biraz daha belirginleştirmek ve renklendirmek için lipgloss kullanabilir bir tık daha belirginleştirmek isterseniz de nude ve şeftali tonlarda hafif bir şekilde dudak kalemi kullanıp istediğiniz clean girl görünümünü elde edebilirsiniz.

Exit mobile version