Site icon Hedza

Yüz Şekline En Uygun Makyaj ve Saç Modelleri

Yüz şekline uygun nasıl bir makyaj yapman gerektiğini biliyor musun? Yüz tipine en uygun saç modeli hangisi?  Kusursuz bir görünümün ipuçlarını öğrenerek göz kamaştırabilirsin! Yüz şeklinin makyajda önemi çok büyük.  Önemli olan yüz şeklini tanıman, geri plana atman gereken yerleri ve ön plana çıkarman gereken yerleri iyi bilerek doğru bir makyaj yapman. Biz de bu içeriğimizde, mükemmel görünmen için tüm sırları veriyoruz! 

SENİN YÜZ ŞEKLİN HANGİSİ?

Oval yüz şekli: Oval yüz şeklinde, yüzün uzunluğu, elmacık kemiklerinin genişliğinden daha fazladır. Aynı şekilde alnın genişliği de çenenin genişliğinden daha fazladır. Genel olarak elmacık kemiklerinin hizası, yüzün en geniş kısmıdır.

Kare yüz şekli: Kare yüz şeklinde alnın genişliği, elmacık kemiklerinin genişliği ve çene genişliği ortalama olarak birbirine yakındır. Çenenin kıvrımları yuvarlaktan çok daha sert açılarla gelir.

Kalp yüz şekli: Alnın genişliği, elmacık kemikleri ve çenenin genişliğinden daha fazladır. Alın ve elmacık kemikleri, genel olarak yüzün en geniş kısmıdır. Kalp yüz şeklinde, çene genellikle sivridir.

Yuvarlak yüz şekli: Yuvarlak yüz şeklinde, elmacık kemikleri ile yüzün dik uzunluğu birbirine yakındır. Alnın ve çenenin genişliği de birbirine eşittir ama genel olarak çenenin kıvrımları, kare yüz şekline göre daha yuvarlaktır.

Uzun yüz şekli: Yüzün görünümü belirgin olarak uzundur. Alın, elmacık kemikleri ve çene genişlikleri birbirine yakındır ve çene kıvrımı genellikle daha yuvarlaktır.

Üçgen yüz şekli: Üçgen yüz şeklinde, yüzün en geniş kısmı çene kısmıdır. Alın, çene ve elmacık kemiklerine oranla daha dardır.

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇ MODELLERİ VE MAKYAJ TEKNİKLERİ

 

 

    • YUVARLAK YÜZ ŞEKLİ: Yuvarlak şekilli yüzler, belirgin açı veya köşeler olmaksızın, genişlik ve uzunluk bakımından hemen hemen aynıdır. Yuvarlak bir yüzün varsa, korkma! Yuvarlak yüzler genellikle “bebeksi yüzler”dir, bu da daha genç görüneceğin anlamına gelir. Bu yüzden saçında da genç stilleri tercih edebilirsin. Hem alın hem de çene kısmını biraz daha daraltmak için bu bölgelere kontür uygulamasını yapmalısın. Kontürünü şakaklarına ve elmacık kemiklerinin altına uygulayabilirsin. Aydınlatıcını alnının ortasına ve çenene uyguladığında yüzünün daha uzun göründüğünü fark edeceksin. Allığını ise kontür uygulamasının tam üstüne uygulamalısın.

  • UZUN YÜZ ŞEKLİ:  Düz dalgalı saç modelleri ve büyük bukleler süper genişleme etkisi için harika bir yol. Daha geniş bir yüzün yanılsamasını yaratmak için buklelerinin en geniş bölümünü elmacık kemiğinin etrafında oluşturun. Hangi tür saç stilini seçersen seç, uzunluktan ziyade genişlik aradığını unutma. Daha hacimli ve orta uzunluktaki saçlar yüzünü daha dolgun gösterecektir. Kontür uygulamasında alın senin odak noktan olmalı. Yüzünü olduğundan daha az uzun göstermek için, kontürünü saç diplerine ve şakaklarına uygulamalısın. Aynı şekilde çene çizgine uygulayacağın kontür de yüzünün daha orantılı görünmesini sağlayacak. Aydınlatıcını alnının ortasına, allığını da tam yanaklarının üzerine uygulamalısın.

  • ÜÇGEN YÜZ ŞEKLİ: Alın bölgesinin geniş olduğu üçgen yüz şekline sahipsen katlı saç kesimini kullanmalısın. Katlı saç modelleri saçlarını olduğundan daha hacimli ve dolgun göstereceği için yüz hatlarını daha yuvarlak gösterebilirsin.Üçgen yüzlüler saçlarını açık kullandıklarında yüzlerinin kaybolduğundan şikayetçi oluyorlar. Sen de saçlarının yüzünü kapatmasından rahatsızsan saçlarını sıkı atkuyruğu yapabilirsin. Alnını biraz daha geniş göstermelisin. Bu yüzden aydınlatıcını şakaklarına uygularsan, daha orantılı bir görünüm elde edebilirsin. Yüzünün daha geniş kısmı olan çene çizgine ve elmacık kemiklerinin altına uygulayacağın kontür uygulaması ile yüzünü dengeleyebilirsin. Allığını da daha geniş bir çizgi halinde elmacık kemiklerinin üzerine uygulayabilirsin.

 

Exit mobile version