Site icon Hedza

Yüz Şekline Göre Allık Nasıl Uygulanır?

Allık, hemen hemen bütün kadınların makyaj çantasında bulunan makyajımızın olmazsa olmazı hali gelmiştir. Yüzümüzü renklendirmemizi, daha sıcak ve canlı bir görünüm elde etmek için kullanırız. Yanakları ön plana çıkarıp makyajın daha canlı ve doğal durmasını sağlar. Birbirinden farklı allık renkleri ve çeşitleri ile yüzünüze renk katabilirsiniz. Krem allık, toz allık ya da likit allık çeşitlerini kullanabilir isterseniz fırça isterseniz parmaklarınız ile de uygulayabilirsiniz.

Yüz Şekline Göre Uygulama

Yuvarlak Yüz

Yüzünüzün ince ve uzun görünmesi için allığı yanaklarınızın tam üstüne uygulamanız doğru olacaktır. Fırçayla yüzünüze C harfi çiziyormuş gibi de uygulayabilirsiniz. Allığı saç diplerinize doğru uzatıp ve çene bölgesine hafifçe sürmek de yüzünüzün daha sivri görünmesine yardımcı olacaktır.

Üçgen Yüz

Allığınızı V şeklinde elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru gelecek şekilde uygulayabilirsiniz. Kaş altından yüzünüzün ortasına doğru hafifçe allık sürerseniz, alnınız ile yüzünüz orantılı duracaktır.

Kare Yüz

Kare yüzler, keskin ve açılı bir ifadeye sahiptir. Yüze daha yumuşak bir ifade vermek için kemikli bölümlerin geri plana çekilmesi gerekir. Allığı, elmacık kemiği üzerine yuvarlak olarak uygulamanız yüz ifadenizi yumuşatmaya yardımcı olacaktır.

Oval Yüz

Oval yüzlerde alın çeneden daha geniş durduğu için allığı elmacık kemiklerinize ve şakaklarınıza uygulamak, elmacık kemiklerinizi daha belirgin hale getirecektir.  Yuvarlak bir şekil yerine dışa doğru uzanan bir şekilde uygulamak daha doğru olacaktır. Kesik bir iz bırakmadan homojen bir şekilde dağıtmaya dikkat ederseniz allığınız yüzünüz daha doğal ve bütün olarak daha canlı görünecektir.

 

Exit mobile version