Site icon Hedza

Zomato için Türkiye devri kapandı

2013 yılının sonlarında, Türkiye pazarına giriş yapan Zomato, bağzı duyumlara göre Türkiye ofisini kapatmaya hazırlandığı yönünde.
Zomato, bir çeşit Restoran rehberi. 

Genel Merkezi Hindistan’da olan Zomato, küresel büyüme adımlarına Türkiye’yi de ekledikten sonra 2015 Ocak ayı itibari ile Mekanist.net’i satın alarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Mekan listeleme işine oldukça erken adım atan Mekanist.net satın alınarak yerel içerik ihtiyacını büyük ölçüde kapatan girişim, bu adımdan sonra Mekanist.net’i yeniden yapılandırma yoluna girdi.

Bir süre önce Türkiye’de bir ofise geçen Zomato, konuya yakın kaynaklardan aldığımız yeni bilgilere göre Türkiye ofisini resmen kapatmayı düşündüklerini ifade etti. Ancak, Delhi merkezli şirket Türkiye piyasasından da tam anlamıyla çıkmak istemiyor. Zomato, önümüzdeki dönemlerde Türkiye operasyonlarını yurtdışından yönetecek.


Zomato, küresel büyümeden sorumlu olan Genel Müdür Yardımcısı Oytun Çalapöver Ağustos 2016’da yaptığı bir açıklamada, “İstanbul’da 27 binden fazla mekanın güncel bilgilerini yayınladıklarını, Londra Jakarta, New York City ve benzeri büyük ülke ve şehirlerde dahil bu rakamın 20 bin civarında olduğunu söylemişti.

Exit mobile version