Site icon Hedza

Argan Yağının Faydaları

Merhaba Arkadaşlar, Bu Konumuzda da Sizlere Argan Bitkisi ve Argan Yağının Faydalarını Paylaşacağım.

Argan Yağı Nedir

Modern zamanlardan yüzyıllar öncesinde, Argan yağı, Fas’a özel Argan ağacı tohumlarından elde edilmekteydi. Yüksek besin ve kozmetik değeri ve sayısız iyileştirici özelliklerinden dolayı Fas’ın yerli halkı için oldukça kıymetliydi.

Bugün, E Vitamini bakımından zengin bu yağ yaşlanmayı önleyici özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Argan yağının kırışıkların görünümünü azaltmaya, cildin elastikiyetini güçlendirmeye ve cildin genel sağlığı ve canlılığını artırmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Aynı zamanda, cildi UV ışınlarına ve erken yaşlanmaya karşı koruduğu da bilinmektedir.

Argan yağının %80′i, Omega-9 (Oleik asit) ve Omega-6 (linoleik asit) dahil olmak üzere, serbest radikallerin engellenmesi açısından önem taşıyan ve hücre oluşumuna yardımcı olan temel doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.

Argan Yağının Anti Aging Etkisi

Argan Yağı, Argan Ağacının meyvelerinden özenle ve büyük bir sabırla işlenerek elde edilen, az üretildiği için kıymetli olan bir yağdır. Argan Yağı’nın en önemli özelliği yaşlanmayı önleyici (anti-aging) özelliğinin olmasıdır. Argan yağı cildin genç kalmasını sağlıyor ve kırışıklıkların da estetik ameliyata gerek kalmaksızın en aza indirgenmesine yardımcı oluyor. Bu mucize yağın bir diğer özelliği de cildi rekor denilebilecek bir zamanda nemlendirmesi ve cilt hücrelerini yenilemesi.

Argan Yağı ile Yaşlanmayı Geciktirmek

Argan yağı yaşlanmayı geciktirici (Anti-Aging) etkisi ile cildi yumuşatır, nemlendirir ve cildi kurumaya karşı korur. Gündüz ve gece kullanıldığında kuru ve nemli cilt arasında denge kurar.Geceleri tüm cilt tipleri için harika bir etki oluşturur. Uyku boyunca cildin yenilenmesini sağlar ve cildin yaşlanmasına karşı savaşır.  Nemlendirici etkisi çok güçlüdür, cildi dışarıdan gelebilecek güneş, kötü hava, soğuk, çatlak ve gerginliklerin oluşumuna karşı korur, yaşlanmanın önüne geçer.
Kuru ciltleri en üst seviyede nemlendirir ve cilde kısa sürede pembemsi bir görünüm kazdırır. İçerdiği E vitamini, omega 9 ve omega 6 bileşimleri sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar. Cildin genç kalması için savaşır. Cildin nemlendirilmesi ve nem oranının dengelenmesine, ciltteki çatlaklıkların kısa sürede kapanmasına, ciltteki bazı yaraların iyileşmesine yüksek oranda katkı sağlar.

Argan Yağının Cilde Uygulanması

Kahverengi noktaların giderilmesi, yüzdeki sivilcelerin ve boyun çizgilerinin giderilmesi için Argan Yağı yüze ve boyuna haftada 2-3 defa olmak üzere hafif bir masaj ile yedirilerek uygulanmalıdır. Maksimum etkinin sağlanması için tercihen gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Eğer sivilceniz varsa yatmadan önce yağı pamuklu bir çubukla da yüzünüze uygulayabilirsiniz. Argan Yağı mutlaka temiz bir cilde uygulanmalıdır. En iyi etkinin sağlanması için yağı uygulamadan önce buhar banyosu yapınız ya da en azından haftada bir kez, normal banyo yaptıktan sonra Argan Yağı’nı vücudunuza uygulayın ve rahatlayın. Sonucu çabucak göreceksiniz. Cildiniz daha pürüzsüz ve yumuşak olacak ve ipeksi bir his uyandıracak. Argan Yağı, cilde uygun şekilde uygulandıktan sonra deri tarafından oldukça hızlı bir şekilde emilir. Bu durum  deride hızlı bir nemlenme sağlar. İçerdiği E vitamini ve diğer bileşenler sayesinde, cildi kuru ve ölü deri hücrelerinde arındırarak, deri hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

Argan yağının, insan cildindeki en belirgin özelliği ise, ciltteki çatlak, kırışıklık ve derideki küçük gözenekleri iyileştiren “ANTI AGING”  özelliğidir. Bu özellik sayesinde insan cildinde yaşlanmanın etkileri giderilmiş olmaktadır.

 

Argan Yağının Cilde Faydaları

 

Argan Yağının Faydaları

Argan Yağının Faydaları: Fas’ın sıvı altını olarak bilinen,yalnızca Fas’ın güneybatısında yetişen Argania spinosa ağacından elde edilen argan yağı, içerdiği E vitamini, ferulik asit ve diğer güçlü antioksidanlarla kozmetikçilerin gözdesi. Cilt kuruluğunu önleyen ve ince çizgileri dolduran argan yağı, yağlı ciltler için de umut veriyor. Bir araştırmada, argan yağı içeren kremlerin sebum üretimini yüzde 42 düşürdüğü gözlemlenmiş.

Bu yağ yöre halkı tarafından hem yemeklik yağ olarak hem de güzellik için kullanılmaktadır. Yağın ısıtılmadan yenmesi gerektiği için daha çok salatalarda yada kahvaltıda ekmekle tüketmektedirler. Argan yağı kırmızımsı bir renge sahiptir. Kıvamı ise saf zeytin yağından daha koyu bir haldedir. Tadının odunsu olduğu söylenmektedir.

Argan Yağının Maddeler Halinde Faydaları

Exit mobile version