Site icon Hedza

Biberiye Bitkisinin Faydaları

    

Kullanım alanları:Sindirim, dolaşım problemleri, kabızlık, idrar yolları enfeksiyonları, nöralji, depresyon, halsizlik, unutkanlık, uykusuzluk, egzama, siyatik, selülit, saç dökülmesi, romatizma, kas ağrıları, hafif spazmlar, kolestrol, karaciğer, migren, şeker, astım, bronşit, nefes darlığı, kansızlık, ağrı, dişeti iltihapları ve yara tedavisinde kullanılmaktadır. Ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkiye sahiptir. Gıda, baharat, parfümeri, aromaterapi ve kozmetik sanayinde de yaygın kullanılır. Antibakteriyel ve antioksidan özelliği nedeniyle başta et ürünleri, alkolsüz içecek ve bitkisel yağlar olmak üzere çeşitli  gıda ürünlerinin bozulmasını engellemek amacıyla yararlanılmaktadır. Hatta parazitlere karşı da etkili bir kullanımı söz konusudur. Ayrıca, süs bitkisi olarak, peyzajda özellikle çit bitkisi olarak kullanılır.

Kullanım şekli:Çiçekleri haşlanarak uyartıcı şurup elde edilir. Dahilen infusyon (% 1-2) halinde kullanılır (dahilen tentür veya çay gibi içecek olarak alınır). Uçucu yağı ise uyarıcı olarak haricen kullanılır.

Uyarılar:Hamileler, ağır dolaşım bozuklukları yada hipertansiyonu olanlar bu bitkiyi kullanmamalıdır. Normalde de bitki çayı fazla tüketilmemelidir. Ayrıca biberiye yağı dahilen kullanılmamalıdır.

 

Exit mobile version