Site icon Hedza

Gece Yatmadan Önce Asla Yemeyin!

gece yenmemesi gereken yiyecekler

Gece yenmemesi gereken yiyecekler

Geceleyin yatmadan önce yenilen yemekler, az yada çok, kalorili veya kalorisiz aslında hepsi sabah çok zor uyanmayı beraberinde getirir.

Fakat bazı yiyecek ve içeceklerin, normalden daha fazla vücudun sindirim sistemini çalıştırdığı için böyle yemeklerin gece yenmesi diğerlerine göre daha sakıncalıdır. İşte şimdi o yemeklerin neler olduğuna bakacağız.

1. Süt ve Süt ürünleri

Özellikle de peynir. Gece fazla laktoz içeren besinleri tüketmek sabah uyanırken çok zor uyanmayı sağlıyor. Çünkü böyle besinlerin içerisinde bulunan yoğun yağ, bütün gece midede ve ince bağırsakta sindirilmeye çalışılır. Bu sindirilme işlemi geceleyin uyumuş bile olsak vücudun aslında hiç uyumamış gibi hala aktif çalışmasını sağlar. Gece hiç uyumasanız sabahleyin nasıl uyanırdınız ?

2. Kızartma Yemekleri

Midenize gece güzel bir challenge düzenlemek istiyorsanız bunu deneyebilirsiniz. :) Fakat güzel bir uyku çekmek ve uyandığınızda kendinizi yorgun hissetmemeniz için, kızartma yemeklerini asla yememenizi öneriyoruz. Çünkü kızartmanın yoğun yağı vücuttan gün içerisinde yendiğinde bile zor atılıyorken, hem alacağınız kalori hemde sindirim işleminden kaynaklanan sorunların daha çok olacağı için gece yemenizi asla önermiyoruz.

3. Çikolata

Her ne kadar çikolata desek de, bunu abur cubur olarak değiştirmek daha doğru olur. Çünkü vücutta emilimi en zor ikinci besin şekerdir ve abur cuburların kalori oranları da şeker içerdiğinden yüksektir. Yani kilo almak isteyen ve ertesi gün işe gitmeyecek biri, gece rahatça abur cubur ve yanında güzel bir çikolata yiyebilir. Ancak ertesi güne zinde uyanabileceğinizin ve etkisinin gün boyu sürmeyeceğinin garantisini vermiyoruz. :)

4. Soda

Bu bilgiyi edinene kadar, gece soda içmeyi rahatlatıcı görüyor olabilirsiniz. Ancak maalesef durum öyle değil. Gece yatmadan önce içilen sodada bulunan asitler, reflü hastalarını rahatsız eden temel sebeplerdendir ve reflü başlangıcına yol açabilir.

5. Baharatlar

Baharatların kullanım alanlarının belli oluşu, aslında baharatların kullanılmaması için önemli bir etkendir. Sonuçta kimse bir kutu karabiberi veya bir paket kırmızı pul biberi oturup kaşık kaşık yemiyor. :) Ancak yinede söylemeliyiz ki, baharatlar gece tüketildiğinde ayrıca mide yanmasına sebep olur.

 

Kısacası gece yenilen şekerli, yağlı ve yoğun kalorili yiyeceklerin vücuda zarar verdiğini söyleyebiliriz. Bunun dışında da ne yiyebiliriz ki kardeşim, diyorsanız yağsız yoğurt, çok şekerli olmamak kaydıyla diyet krakerler veya güzel, sulu sulu bir salata yiyebilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz, yorum yapmayı unutmayınız. :)

 

Exit mobile version