Site icon Hedza

Gül Çiçeğinin Faydaları

  

Gül çiçeği:Çalı türündedir. Bir çok çeşidi vardır. Fakat tedavide kullanılanı üç çeşittir. Bunlar da; kırmızı, penbe ve beyaz güldür. Pembe gülün taze çiçeklerinden gülsuyu ve gül esansı çıkarılır. Hekimlikte çiçeklerinin renkli yaprakları kullanılır. Bunlar, yonca halindeyken toplanır ve sıcak bir yerde kurutulup ışık olmayan yerlerde kutular içinde saklanır.

Gülün faydaları : Mikrop öldürücü olarak kullanılır. İshali keser. Boğaz ve bademcik iltihablarını izala eder. Göz kanlamasına ve göz nezlesine oldukça faydalıdır. Ayrıca krem ve parfümeri sanayisinde kullanılır.

Gül şerbetinin faydaları : Gül mevsiminde faydalı bir gül şerbeti yapılır ki; bu şerbet yüze parlaklık verir. Hamile kadınlara ve küçük çocuklara midelerine yumuşaklık kazandırmak maksadıyla verilir. Bu gül şerbeti insan vücudunun nice hastalıklarına iyidir. Kanı safradan ayırıp aşağıdan süzer. Sarılığıa iyi gelir. Mide ve ciğer tıkanıklarını açar. Kalbe kuvvet verir. Hafakan’a faydalıdır. Zira, kalbe ağırlık veren bozuk rutubeti cüvuttan temizler atar. Safravi ve üç günde bir tutan sıtmaya iyi gelir.

Gül’ün insanlara faydalı olmasından ziyade bir çok anlamı ve özelliği olduğu gibi kırmızı gül seni seviyorumu beyaz gül seninle evlenmek istiyorum gibi güzel ve özel kavramları taşıdığından insanlar arasında en sevilen çiçek türüdür.

Not : 70 gram içildiği takdirde gül usaresi de kuvvetlidir. Ama gül şerbeti kadar ameli tahrik edemez. İshal yapamaz. Fakat iç azalara kuvvet verir.

 

 

Exit mobile version