Site icon Hedza

Şeker Pek de Şeker Değil

Hastalık denince aklımıza ilk önce en kurtuluşsuz ve en sık rastlanan hastalıklar gelir. Bu hastalıkların başında kanser, grip, aids gibi hastalıklar vardır ve elbette ki bu hastalıkların hepsi baş belasıdır. Bunun dışında çeşitli kronik hastalıklar olsa da, aslında hepsinin içinde ortak bir madde vardır: Glikoz-Fruktoz.

Glikoz-Fruktoz şurubu yani bildiğimiz bisküvi veya şekerli meşrubatların içinde bulunan yegane ürün. Bu ürün endüstriyel şeker diyebileceğimiz üründür ve yapaydır. Tıpkı yapay olan her şey gibi doğalı ile karşılaştırınca yavandır. Bu şeker türü öncelikle sanayi devriminin ortalarında, artan nüfusun taleplerini karşılamak amacıyla Amerika’da üretilmeye başlamış, bilinen en maliyetsiz şeker türüdür. Maliyeti düşük olan her şey gibi, en sağlıksız üründür. Şimdilerde bu şeker türü Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde yasaklanmış, zararı basın yoluyla halka anlatılmıştır. Yani bu konuda eğer Avrupalı veya Amerika’lı iseniz az da olsa bir bilgiye sahipsinizdir. Ancak bu üçüncü dünya ülkeleri gibi ülkelerde dikkat edilen bir mesele olmadığı için, neredeyse tüm yiyecek-içecek firmaları glikoz-fruktoz şurubu kullanmaktadır. Türkiye bu konunun gerisinde kalmış olsa da yavaş yavaş bilinçlenmekte, firmalar yeni yeni oluşmaya başlayan bu sağduyunun gerisinde kalmayarak glikoz-fruktoz şurubunu azaltmakta ve yerine şeker pancarı gibi daha sağlıklı şeker türevleri kullanmaya başlamaktadır.

Glikoz-Fruktoz Şurubunun Tetiklediği Hastalıklar

Glikoz-Fruktoz şurubunun, çeşitli makalelerde birçok hastalığın temelini oluşturduğu söylenmektedir ancak sizleri sıkıp bu makalelerin derinine inmeyeceğiz. Glikoz Fruktoz şurubunun yol açtığı en bilinen hastalıkların başında Gut hastalığı gibi romatizmal hastalıklar ve Egzema gibi deri hastalıkları gelmektedir. Ayrıca önceden çocuklarda varolmayan ”hiperaktivite” sorununun da yegane sebebi, işte bu hastalık kaynağı glikoz-fruktoz şuruplu şekerlemeler ve çikolatalardır. Bunların dışında obezite, diyabet, tansiyon sorunları gibi çeşitli sorunlara da yol açtığı açıklanan makalelerden ayrı olarak kendi imkanlarınızla da vücudunuzda bulunan hastalıkları test edebilir, tespitlerde bulunabilirsiniz.

Sadece 1 hafta boyunca, aldığınız tüm ürünlerin içindekiler kısmını okuyun. Bu içeriklerde glikoz-fruktoz bulunan her türlü maddeyi alışveriş sepetinizden çıkarın ve mümkün olduğunca diğer şeker türevlerine de (sofra şekeri, pancar şekeri gibi) yaklaşmamaya özen gösterin. Bunun sonucunda, vücudunuzdaki sivilce gibi basit iltihaplardan tutun, diğer hastalık türevlerinden de kurtulmaya ve daha sağlıklı hissetmeye başladığınızı göreceksiniz. Çocuklarınızın hayatından, kendi hayatınızdan ve sevdiklerinizin hayatından sağlıksız ürünlerin çıkarılmasını sağlamaya çalışırken bizleri de hatırlayın =)

Exit mobile version