Site icon Hedza

İnstagram Algoritması

İnstagram sadece görsel bir paylaşım platformu olmaktan çıkmış, işletmelerin ve içerik üreticilerinin daha geniş bir kitleye ulaşmak için kullandığı bir pazarlama aracı olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla, instagramın içerisinde de rekabet oldukça atmıştır. Rekabetin yüksek olduğu bu platformda da “İnstagram Algoritması” daha değerli bir hale gelmiştir. Gelin bu konuya biraz daha detaylı bir şekilde bakalım.

Algoritmalar, kullanıcıların ana akışlarında gördükleri içeriği belirler. Bu algoritmalar, kullanıcıların ilgi alanlarına ve davranışlarına dayalı olarak gönderileri sıralar. Dolayısıyla, işleyişi anlayarak gönderileri daha geniş bir kitleye ulaştırmak mümkündür.

Ana algoritma, kullanıcıların instagram içerisinde daha çok hangi gönderilere yoğunlaştıklarına ve etkileşimde bulunduklarına göre kendini şekillendirmektedir. Buna göre algoritmalar, kullanıcıların ilgi duyduğu tarzdaki gönderileri daha üst sıralarda görüntülemelerini sağlar.

İnstagram, etkileşimleri oldukça değerli bulur. Yorumlar, beğeniler, paylaşımlar, hikayeler… Takipçilerle etkileşimde bulunmak, katılıma daha fazla teşvik sağlar ve algoritmanın dikkatini çeker.

Algoritmalar, belirli bir düzen ve zamanlamaları da değerlendirmektedir. Belirli bir düzende gönderi çıkmak bir süre sonra takipçiler tarafından artık gönderilerin zamanının bilinmesine sebep olur. Ve bu da daha fazla görünürlük anlamına gelerek algoritmaya etki eder.

Hashtaglar, gönderilerin çok geniş bir çapta ve farklı kullanıcılara ulaşmasına yardımcı olur. Gönderiyle ilgili ve revaçta olan etiketleri kullanarak, hastaglarin öneminden yararlanılabilir.

İnstagram algoritmalarını anlamak ve doğru şekilde kullanmak, gönderilerin, görünürlüğünü artıracaktır. Dolayısıyla platformu kullanırken belirtilen maddeler üzerine yoğunlaşılarak daha başarılı bir hesap elde edilebilir.

 

Exit mobile version