Site icon Hedza

Yatak Odası Dekorasyonu

Yatak Odası Dekorasyonu
Aile, arkadaşlar ve iş arasındaki yoğun temponun ve günlük stresin kapılar ardında bırakıldığı yerimiz, yatak odalarımız, bir sığınak niteliğinde olmalıdır. Doğru tasarlanan bir yatak odası sakinleştirici renkleri, rahat yatağı ve yastıklarıyla size uyuduğunuz yer olmaktan daha fazlasını verebilir.
Yatak odası tasarımları son derece bireysel ve kişiye özeldir, bu da alanı dekore etmenin en zor olduğu yer yapabilir. Popüler trendlerden de, alışılagelmiş ezbere yapılan çizgilerden de kendinizi uzak tutun ve sizi ne mutlu ediyorsa onda karar kılın. İşe sizin için en ideal yerleşim planını çıkarmakla başlayabilirsiniz. Daha sonrasında renkler ve hoşunuza giden dekorasyon tarzları üzerinde seçim yapın.
…….
Renk seçimi genellikle bireysel zevklere dayansa da, bazı renklerin uyuduğunuz yer için sakinleştirici etkileriyle daha iyi olabileceğini de yadsımayın. Örneğin araştırmalar mavi renklerinde yatak odasında uyuyanların, rengin ortaya çıkardığı sakinlikle uykusunu daha iyi aldığını gösteriyor. Açık renkler daha iyi bir ruh haline yol açarken, geceleri sizi biraz ayakta da tutabilir. Eğer yatak odanızı paylaştığınız bir partneriniz varsa nötr renkleri tercih ederek iki tarafı da mutlu edebilirsiniz. Mor veya pembe çok feminen olabilirken, yeşil, gri, kahverenginin tonlarını seçmek daha uygun olabilir.Yatak odası dekorasyon fikirleri arıyorsanız, dibini göremediğiniz bir kuyuyla karşı karşıyasınız. Duvar dekorasyonu gibi daha kalıcı şeylerle başlamak size yardımcı olabilir.
………
Hoşunuza giden tablolar ve fotoğraflar yatak odası duvarınıza yakışacaktır. Ayrıca giyindiğiniz ve makyaj yaptığınız bu odada ayna eksikliği de yaşamamalısınız.Sıra geldi yatak seçimine. Dekoratif yastıklar kullanıp renklerini tablolardan, duvarlardan ve aksesuarlardan almak şık bir görüntü sağlayacaktır. Aksesuarlarınızı sakin olması gereken yatak odanızda bol kullanmamakla birlikte az ve öz olarak kullanmanızın elzem olduğunu da unutmayalım.Makyaj masası, komodin, gardrop ve yatağınızı yerleştirdikten sonra ferahlığı kaybedip darlanmış hissetmeniz kuvvetle muhtemel. İşte tam olarak bu nedenle önceden yerleşim planınızı çıkartmak çok önemli. Mobilyalarınızı ölçüp, zeminde kaplayacağı alanları bantlarla belli ederek fikir sahibi olabilirsiniz. Hareket etme, yürüme için yeterli alan bıraktığınızdan ve çekmece ve dolap kapaklarının açılabildiğinden emin olun.
Yatağı koyacağınız yeri seçerken kapı ve pencereyi dikkate alın. Kalın fon perdeleri bile kullanıyor olsanız, yatağı pencerenin altına yerleştirmek kötü bir fikirdir. Aynı zamanda kapıdan içeri sızan bir ışık size geliyorsa uyandırabilir ve rahatsızlık verebilir.Konforla birlikte zengin bir şıklık arayan ve yeterli yere sahip olanlar için yarı açık bir giyinme odası ve oturma alanı eklemeyi tavsiye ediyoruz. Kitabınızı alıp geçebileceğiniz, oturup rahatlayabileceğiniz size özel bir oturma alanı yaratabilir ve hatta şömine ekleyebilirsiniz.
Yatak Odası Dekorasyonu
Yatak Odası Dekorasyonu
Yatak Odası Dekorasyonu

 

Kaynak:Decometre

 

 Yatak Odası Dekorasyonu yazımızı keyifli buldu iseniz buna benzer İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu yazımızada bakınız.

 

Hedza – Moda Dekorasyon Yaşam ile ilgili güncel bilgiler için bizi Facebook ve Twitter sayfalarımızdan takip edebilirsiniz…

 

Yatak Odası Dekorasyonu

Exit mobile version