Site icon Hedza

Cansız Görünen İnce Telli Saçlarınızdan Bıktınız mı ?

İnce telli saçlara sahipseniz saçlarınızın sönük ve cansız görünmesi, saç derinize yapışmış kötü hali ve özellikle de çabuk yağlanması sizi deli eden olaylardan sadece birkaç tanesi. Sabah erken saatlerde uğraştığınız ve muhteşem hale getirdiğiniz saçlarınız akşam olmadan sönüp şeklini kaybediyorsa, kesinlikle ince telli saçlara sahipsiniz demektir. İnce telli saçlar için bakım önerilerini düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızda oluşacak değişime kesinlikle inanamayacaksınız. Saçlarınızın yeni halinden çok memnun kalacaksınız.

 

İnce Telli Saçlara Maske Önerileri

1-Saç tellerinizi kalınlaştırmak için
– 1 yemek kaşığı toz tarçın ve 1 çay bardağı suyu bir cezve içine koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra cezveyi ocaktan indirerek ılınmasını bekleyin. Ilınan suya 1 yemek kaşığı kadar süzme bal ekleyin ve karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı şampuanınıza ekleyin. Her kullanımda bu şampuanı tercih edin ve şampuanı saçlarınızda 2 dakika bekletin

2- Cansız görünen saçlarınızı canlandırmak için
– Bir avuç fındığı döverek ezin. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı toz maya ekleyin. Karışımı ocakta bir süre ısıtın. Karışım ılındıktan sonra saçınızı sürün. Saçınızı sararak 1 saat boyunca bekleyin. Ilık su ile yıkayın.

3-Saçlarınızı yağdan arındırmak için 

Saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama suyuna bir su bardağı sirke ilave edin etkilerine inanamayacaksınız. Merak etmeyin kokusu kısa bir süre içinde geçecektir.

İnce Telli Saçlar İçin Doğru Şampuan Seçilmeli

Saç tipinize uygun şampuanı seçmek size sadece kısa vadede değil, uzun vadede de büyük yarar sağlayacaktır. Saç tellerinizi kalınlaştırmak, saçlarınızı olduğundan daha dolgun ve hacimli göstermek, saç modelinizin gün boyunca kalıcı olmasını sağlamak için saç tipiniz için en uygun ürünü seçmelisiniz. Saçlarınızı besleme özelliğine de sahip bitki özlü şampuanlar tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır. Menekşe, bal, çam terebentin, ısırgan otu gibi bitkilerden oluşan şampuanlar saçlarınızın çok daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Saçlarınızı Doğru Şekilde Kurutun

İnce telli saçlarınız için istenilen görüntüyü sağlamanızda saç kurutma şekliniz de büyük bir öneme sahip. Saçlarınızı yıkadıktan sonra saç uçlarınızdaki fazla suyu ellerinizle alarak havluya sarın. Saç kurutma makinesinde orta ayarda ve 30 cm uzakta tutarak saçlarınıza doğru tutun. Başınızı öne atarak saçlarınızı bu şekilde kurutursanız saçlarınıza hacim vermiş olursunuz. Ayrıca saçlarınızı tamamen kurutmayın. Mutlaka bir miktar nemli kalması gerekiyor. Eğer hava şartları uygunsa bırakın saçlarınız kendiliğinden kurusun.

Saç Kesiminize Dikkat Edin
Saçlarınız ince telli ise saç kesiminiz de oldukça büyük bir öneme sahip olacaktır. Katlı modeller saçları çok daha hacimli gösterir. Ayrıca saçlarınızı sprey ve köpük gibi maddeler ile şekillendirerek hacim katmanız mümkün olacaktır.

 

 

Exit mobile version