Site icon Hedza

Yerli Baz İstasyonu İle Yurt Dışı Görüşmesi Gerçekleştirildi

Vodafone 4.5G, yerli baz istasyonu olan ULAK üzerinden ilk yurt dışı görüşmesini İstanbul ve Lyon arasında bir görüşme gerçekleşerek önemli bir başarıya imza attı.

13 Nisan perşambe akşamı, Beşiktaş ile Olympique Lyon arasında ve Fransa’nın Lyon şehrinde oynanan UEFA Avrupa ligi çeyrek final karşılaşması öncesi Vodafone Türkiye icra kurulu başkan yardımcısı Hasan Süel ve Beşiktaj JK başkanı Fikret Orman arasında gerçekleşen görüşme yerli baz istasyonu ile kusursuz ve kesintisiz bir şekilde tamamlandı.

Hasan Süel, ULAK projesi için ilk satış sözleşmesini Şubat 2017’de imzalamıştı. Daha sonra’dan bu önemli adımla birlikte yerli üretime verdikleri destekleri ile bir kez daha gösterme fırsatı bulduklarını belirtti.

Yerli üretim çağrı açığı kapanması yolu yolunda önemli bir kurumsal vatandaşlık sorumluluğu olarak gördüklerini de vurgulayan Süel, maliyet avantajı maliyet ölçeği ve yüksek Ar-Ge yatırımları gibi unsurlar göz önünde bulundurularak yapılan yerli baz istasyonu üretiminin ülke ekonomisi için önümüzdeki dönemle çok önemli bir avantaj olacağını belirtti.

Exit mobile version